Brandmænd træner redning på Avedøreværket

Over 100 brandmænd har i denne uge trænet dybderedning på Avedøreværket.

Siden mandag har Havneområdet på Avedøreværket summet af ekstra aktivitet.

Over 100 brandmænd fra Vestegnens Brandvæsen og Københavns Brandvæsen har trænet dybderedning, hvor brandmændene sænkes ned i et dyb.

- Vi skal kunne få vores folk op, hvis de kommer til skade i lastrummet på vores skibe. Det er en vanskelig og uvant opgave for redningsmandskabet. Så jeg er rigtig glad for, at brandvæsnet kommer ud til os og øver sig, så de lærer området og forholdene at kende, siger Jens Nybo Stilling Sørensen, havnespecialist på Avedøreværket.

Vestegnens Brandvæsen og Københavns Brandvæsen har i samarbejde med DONG Energy planlagt flere øvelser på Avedøreværket i løbet af det kommende år. Her skal brandmænd øve redning i store højder samt i maskinrum, hvor det er svært at komme til.

- Vi har stor fokus på sikkerheden på værket, og det handler jo først og fremmest om at undgå ulykkerne. Men hvis de sker, skal vi være klar til at reagere hurtigt og korrekt, og det er det, vi nu øver sammen med brandvæsnet, siger Jens Nybo Stilling Sørensen.

I forbindelse med træningen i denne uge har DONG Energy produceret en video med brandmændene. Den kan du se i afspilleren ovenfor.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere