Borgmester kalder uheldstal i trafikken for chokerende: "Det er ikke godt nok"

Hvidovre Kommune skal hurtigst muligt søsætte initiativer, der gavner de bløde trafikanter, og det kan kun gå for langsomt, siger borgmester Helle Moesgaard Adelborg.

Arkivfoto. Foto: Local Eyes

133 personer kom sidste år alvorligt til skade i Københavns Vestegns Politikreds.

Det viser tal fra vejdirektoratet.

Det er en stigning på 41 personer i forhold til 2018. Et sted i politikredsen har dog været værre end andre. Hvidovre Kommune står nemlig for 22 af de alvorligt tilskadekomne.

- Det er voldsomt og chokerende, og det skal der klart gøres noget ved, lyder den umiddelbare reaktion fra Helle Moesgaard Adelborg (S), borgmester i Hvidovre, til TV 2 Lorry.

Læs også Stigning i alvorlige trafikuheld på Vestegnen: Se tallene for din kommune

Hun kender ikke til de områder, hvor uheldene sker, og ved derfor ikke, om der er en tendens

- Jeg troede, at det var ude på motorvejene, men jeg kan jo læse i tallene, at det er de bløde trafikanter, der bliver ramt, og det vil jo sige, at det er cyklister og fodgængere. Områderne skal klarlægges for det er er ikke godt nok, siger Helle Moesgaard Adelborg.

Tæt samarbejde med politiet

Borgmesteren hæfter sig dog ved, at man i Hvidovre Kommune netop har vedtaget et budget, hvor man har afsat 10 millioner kroner til en nyligt vedtaget trafikstrategi, Det betyder blandt andet en handlingsplan til at udbedre trafikforhold - blandt andet på Hvidovrevej, lyder det. 

- Men vi skal have klarlagt, hvor de her uheld er sket, og så må vi have et særligt fokus på de områder, for der må jo være et eller andet som gør, at vi skiller os ud med så højt et antal. Vi vil gerne være en god cykelby og det er målet at være en god cykelby i Hvidovre, siger Helle Moesgaard Adelborg.

Hun fortæller, at der ellers er et tæt samarbejde mellem politiet trafikafdelingen i Hvidovre Kommune

Hver gang der er et uheld, og det bliver anmeldt, så er der nogen, som bør vide, hvor det er. 

- Det vi skal se på, det er, om uheldene skyldes vejkrydsene eller oversigtsforholdene, for så er det noget, vi kan gøre noget ved. Hvis det er en, der selv er kørt ud for rødt, så kan det være lidt svære. Men kan vi gøre noget, så skal vi gøre noget, siger Helle Moesgaard Adelborg.

Arbejdet med at klarlægge uheldsstederne, skal hvert fald sættes i gang med det samme.

- Det kan kun gå for langsomt. Vi skal bare se at komme i gang, siger borgmesteren til TV 2 Lorry.

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik