Biltyv fængslet af frygt for gentagelse

Meget tyder på, at biltyv tidligere har kørt vanvidskørsel. Nu er han varetægtsfængslet for at kvæste kvinde.

Retten i Glostrup frygter, at en 26-årig mand vil udgøre en fare for sine omgivelser i trafikken, hvis han får lov at være på fri fod.

Blandt andet derfor valgte retten lørdag at varetægtsfængsle manden, som fredag var indblandet i en alvorlig trafikulykke i Hvidovre, hvor en 62-årig kvinde blev kvæstet.

- Han er varetægtsfængslet i foreløbig 14 dage i overensstemmelse med min påstand, fortæller Sune Ploug Sørensen, der mødte som anklager for Københavns Vestegns Politi ved lørdagens retsmøde.

Den 26-årige bragede gennem flere lyskryds over for rødt lys i en stjålen bil, inden han i krydset mellem Gammel Køge Landevej og Avedøre Havnevej fredag ved middagstid påkørte en kvindelig fodgænger.

I hælene havde biltyven bilens retmæssige ejer, som havde lånt en bil ved Via Biler på Gammel Køge Landevej i Valby. Det var her hans bil blev stjålet, da den stod i tomgang, mens ejeren var inde i forretningen.

Efter ulykken blev biltyven tilbageholdt af en gruppe trafikanter, indtil politiet ankom til stedet og anholdt manden.

Han er sigtet for overtrædelse af færdselsloven og for at overtræde straffelovens paragraf om at bringe andres liv eller førlighed i fare.

Ved lørdagens retsmøde valgte retten at fængsle manden blandt andet med henvisning til en bestemmelse i retsplejeloven om, at der er risiko for, at den sigtede på fri fod vil begå ny og ligeartet kriminalitet, oplyser Sune Ploug Sørensen.

Den bestemmelse bliver kun taget i anvendelse, hvis den sigtede tidligere er dømt for lignende kriminalitet, eller hvis han i verserende sager er sigtet eller tiltalt for noget lignende.

Da retsmødet blev holdt for lukkede døre, vil Sune Ploug Sørensen ikke røbe de oplysninger om mandens fortid, som er blevet fremlagt under retsmødet. Men meget tyder altså på, at manden tidligere har kørt vanvidskørsel.

Ifølge Sune Ploug Sørensen afviste den sigtede at afgive forklaring under retsmødet med henvisning til, at han ikke kunne huske episoden.

Den 62-årige kvinde brækkede ifølge politiet knogler i brystkassen, hæl, hånd og fingre, men er uden for livsfare.