Amin Jensen skal pille omstridt lysreklame ned

Et flertal i Hvidovres teknik- og miljøudvalg afviste onsdag aften at give komikeren dispensation.

Sådan ser reklamen foran Amin Jensens hus ud. Foto: TV 2 Lorry

Onsdag blev der sat et foreløbigt punktum i sagen om komikeren Amin Jensens markante lysreklame.

Det skete, da teknik- og miljøudvalget behandlede den dispensationsansøgning, som Amin Jensen havde indgivet til kommunen.

Seks ud af syv medlemmer af udvalget – Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Hvidovrelisten samt en løsgænger – fulgte forvaltningens indstilling og gav Amin Jensen afslag på dispensation. Dermed skal lysreklamen pilles ned.

Læs også Politikere skal drøfte Amin Jensens lysreklame: Skal den ned?

DF: Den rigtige beslutning

Det glæder formand for udvalget, Dansk Folkepartis Mikkel Dencker.

- Jeg er godt tilfreds med at det ender sådan, for med lighedsprincippet ville aldrig også skulle have lov til at sætte skilte op. Det ville ikke blive kønt. Samtidig havde vi både naboer, der følte sig generet og et hensyn at tage til trafiksikkerheden, hvor bilister helst ikke skal distraheres af en skiftende reklame, siger han til TV 2 Lorry.

Helt anderledes ser den konservative Steen Ørskov på sagen. Han stemte modsat resten af udvalget, fordi han ville afvente en afklaring fra politiet efter at kommunen har politianmeldt reklamen.

- Jeg er den i udvalget, der bor tættest på reklamen. Jeg kører forbi den hver dag, og jeg må bare sige, at jeg ikke kan hidse mig op over den, siger han til TV 2 Lorry. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik