42 år gammel strandpark skal have en solid overhaling

Vestegnens strandpark skal moderniseres med inspiration fra blandt andet Amager Strand.

Den kunstigt anlagte Køge Bugt Strandpark blev officielt indviet i 1980.

Men nu – 42 år efter - er det på tide, at det syv kilometer lange strand- og naturområde på Vestegnen skal moderniseres.

Regeringen og Brøndby, Greve, Hvidovre, Ishøj og Vallensbæk Kommuner har derfor indgået en såkaldt principaftale om rammerne for moderniseringen af Køge Bugt Strandpark.

Med aftalen og en ny anlægslov kan der bygges og moderniseres i området.

Strandparken betyder meget for borgerne i de fem kommuner. Det gælder også i Vallensbæk Kommune, hvor borgmester Henrik Rasmussen (K) glæder sig over, at der nu er udsigt til en modernisering af området.  

- Naturen er for mig et sted, hvor man er ude at lade op og få overskud - om det er som spejder, på vandski eller som fuglekigger. At vi kan sikre, at strandparken bliver endnu mere aktiv og tidssvarende, er et ansvar, der er vigtigt for mig, siger han til TV 2 Lorry. 

Borgerne skal inddrages

Derfor ser borgmesteren, der også også er formand for kommunesamarbejdet, frem til næste skridt i processen med en modernisering af strandparken. 

- Det, som vi ligger op til, er borgerinvolvering. Og vi vil høre, hvad brugerne gerne vil have, når de er derude, og hvad vi kan gøre for at skabe det mest rekreative område, så det også er tidssvarende med de sport og fritidsaktiviteter, der er i naturen i dag. 

Også i Hvidovre Kommune, der har den mindste andel af strandparken, falder nyheden med glæde:

- Køge Bugt Strandpark er et vigtigt rekreativt område, som er tæt på vores kommune, og som borgerne har adgang til både som natur- og udflugtsmål, siger Hvidovres borgmester, Anders Wolf Andresen (SF), til TV 2 Lorry.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Daværende statsminister Anker Jørgensen var med til åbningen af Køge Bugt Strandpark i 1980.
Daværende statsminister Anker Jørgensen var med til åbningen af Køge Bugt Strandpark i 1980.
Foto: Mogens Ladegaard/Ritzau Scanpix

Modernisering betyder stormflodssikring

For Hvidovre Kommune handler principaftalen og moderniseringen især om at bygge blandt andet diger, der sikrer kysten mod vind og vejr:

- Det vigtigste for os er stormflodssikringen. Hele den vestlige side af Hvidovre Kommune er udsat, hvis vi ikke samarbejder med vores naboer. Fordi vores kommuner er så tæt på hinanden, så skal vi være enige om, hvad vi gør. Vandet kender jo ikke til kommunegrænser, siger Anders Wolf Andresen.

Helt konkret ønsker Hvidovres borgmester, at der bliver givet tilladelse til nyt byggeri, som harmonerer med den omkringliggende natur – det kan være grønne diger eller stenrev, der sikrer mod oversvømmelser.

- Det er vigtigt for os, at det bliver naturbaserede løsninger. Ikke flere betonvægge, der stikker op, men noget som stadig giver indtryk af noget natur. Vi håber på et projekt, som tager inspiration fra Amager Strandpark, men som er endnu mere naturbaseret, siger Anders Wolf Andresen.

Den kommende anlægslov skal gøre det muligt at bygge nyt i strandparken, og den skal fastlægge et antal arealer, hvor der kan moderniseres eller bygges helt nye faciliteter ud fra endnu ikke fastlagt antal højdemeter.

Anlægsloven for Køge Bugt Strandpark forventes at blive fremsat i Folketinget i slutningen af 2023.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik