10 opgange evakueret ved storbrand - brandmænd måtte rive skorsten ned

Torsdag aften opstod en kraftig tagbrand på Hvidovrevej i Hvidovre. Hensynet til brandfolkenes sikkerhed betød, at man måtte slukke branden ovenfra i stedet for indefra.

10 opgange i et boligbyggeri omkring adressen Hvidovrevej 130-132 blev torsdag aften evakueret på grund af en kraftig brand.

Det oplyste Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry, og fredag morgen er der fortsat både politi og beredskab på adressen.

- Vi er tilstede, mens oprydningen foregår, og Hvidovrevej er stadig spærret af, siger vagtchefen til TV 2 Lorry fredag morgen.

Klokken 08.30 oplyser Københavns Vestegns Politi, at Hvidovrevej ikke længere er spærret. Politiet meddeler også, at beboere i flere lejligheder nu kan komme hjem igen.

Anmeldelsen om branden kom klokken 21.28.

Artiklen fortsætter efter billedet...

brand hvidovre
Foto: Presse-fotos.dk

Blæst udfordrer beredskabsarbejde

Der var torsdag aften ikke meldinger om tilskadekomne personer, og det er også status fredag morgen. Billeder fra stedet viser, at dele af taget er udbrændt.

Hos Københavns Vestegns Politi fortæller vagtchef Torben Wittendorff til Ritzau, at politiet nu skal i gang med at finde frem til, hvad der forårsagede branden.

- Vi skal have foretaget brandtekniske undersøgelser på stedet, og så skal der iværksættes en efterforskning, fortæller han.

Ifølge Ritzau kæmpede beredskabet med kraftige vindstød og regnede med at arbejde på stedet resten af natten.

- Vi har problemer, fordi det blæser så kraftigt. Og vi er mødt massivt derude. Og det er det, jeg kan sige lige nu, sagde vagtchefen i Hovedstadens Beredskab torsdag aften til Ritzau.

Måtte kravle ind ovenfra

Brandmændene var tvunget til at komme ind og slukke branden ovenfra, oplyser Michael Jonsen, der er operationschef ved Hovedstadens Beredskab, fredag morgen til Ritzau:

- Da vi kommer derud, er der en af skorstenene i ejendommen, der er styrtet sammen, og der er en anden, som er i fare for at styrte sammen. Så den skulle vi have styr på, inden vi kunne komme videre med slukningen, fortæller Michael Jonsen.

At "få styr på en skorsten" betyder på brandmandssprog slet og ret at få den fjernet.

- Det gør man ved at kappe den. Vi fik bestilt en kranvogn, som kunne nå derop, og så kappede vi den af stykke for stykke, fortæller Michael Jonsen.

Operationschefen understreger, at man i forbindelse med slukningen af brande har stor fokus på kollegernes sikkerhed og ikke sender dem ind i bygninger, hvor der er fare for sammenstyrtning.

Det fik også betydning for den måde, som branden blev slukket på.

- Normalt ville vi have slukket branden indefra. Men på grund af faren for sammenstyrtning måtte vi slukke den fra stiger og sprøjte vand på ovenfra. Det betyder så også, at der er kommet temmelig store vandskader i lejlighederne nedenunder, fortæller Michael Jonsen.

Efter torsdagens voldsomme brand er Hvidovrevej fortsat afspærret.
Efter torsdagens voldsomme brand er Hvidovrevej fortsat afspærret.
Foto: Presse-fotos.dk

_

_


Mest læst i dag

Se flere

112

Brand Amager

Beredskab rykker ud til brand: Beboere opfordret til at lukke vinduerne

Otte kvinder dømt for at hyre folk til at stjæle hund

Pernille Beckmann

Politi om chikanesag mod borgmester: "Det er en hastesag"

20211029-203353-L-8256x4635ma

Borgmester i chok efter flaskekast mod hus: Politiet vil hæve sikkerhed omkring mig


Hvidovre


Forsiden lige nu

Se flere