V-bagland langs letbanen kritserer Venstre på Chr.borg: Kræver respekt

Nu skrives endnu et kapitel i historien om det omstridte projekt 'Hovedstadens Letbane'. Nu melder V-baglandet klart ud: "Vi KRÆVER RESPEKTEN tilbage"

I et åbent brev til Venstre på Christiansborg langer Venstre-baglandet langs Hovedstadens Letbane nu ud efter deres egne partifæller på Christiansborg.

Brevet, der har rubrikken "SAMLET VENSTRE bagland langs letbanen KRÆVER RESPEKTEN tilbage", retter nu skarp kritik mod Venstre på Christiansborg hvis troværdighed, ifølge det åbne brev, "kan ligge på et meget lille sted."

I forrige uge bragte TV 2 Lorry nyheden om at Statsrevisorernes kritik af styringen på Letbane-projektet i Århus blev inddraget i sagen om Hovedstadens Letbane, hvilket man i kommunerne langs letbanen stod uforstående overfor.

Tidligere er sagen om letbanen blevet skudt til hjørne op til flere gange, da en tidligere COWI-medarbejder såede tvivl om budgettet på projektet, hvilket endte i et lukket samråd med Transportminister Hans Christians Schmidt (Venstre), mens der fra Christiansborgs gange også har lydt forslag om de såkaldte BRT-hurtigbusser som et alternativ til udførelse af Letbanen.

I Gladsaxe Kommune er Venstre-byrådsmedlemmet Ebbe Skovsgaard frustreret over sagens udvikling.

- Jeg synes faktisk, at det her er forbandet ærgerligt, siger byråds-medlemmet til TV 2 Lorry, og pointerer, at tiden er blevet trukket unødvendigt meget i projektet.

Partifæller fra de 11 omegnskommuner til Hovedstadens Letbane råber nu Venstre på Christiansborg op; de skal forstå "(...) at dette her IKKE er et - almindeligt - statsligt projekt."

I brevet slår de 11 kommuner gentagne gange fast, at der i samarbejdet om Hovedstadens Letbane er tre uafhængige parter.

- I aller sidste time, så har man fundet ud af, at nu skal der sås tvivl om alting. Der skal findes huller i osten, siger borgmester i Glostrup Kommune, John Engelhardt (V), der bakkes op af kommunalbestyrelsesmedlem, Søren P. Rasmussen (V):

- Den proces vi har haft, den har ikke været køn. Og det er ikke en, der har gjort en stolt af det, der foregår på Christiansborg - og heller ikke stolt af ens eget parti, siger kommunalbestyrelsesmedlem fra Lyngby-Taarbæk Kommune, Søren P. Rasmussen (V), til TV 2 Lorry.

Allerede nu har selskabet bag letbanen postet over 400 millioner kroner i projektet, og derfor mener kommunalpolitikerne ikke, at man fra Venstres hånd kan bryde den 7 år gamle aftale om Hovedstadens Letbane.

- Hvis man synes, at letbanen skal lægges i graven, så skal man sige dét. Det, der sker for øjeblikket, er, at man ikke melder klart ud, siger borgmester i Glostrup Kommune, John Engelhardt (V), til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Så tager man nogle statsrevisorer frem lige pludselig - som har lavet en rapport om noget helt andet, nemlig en letbane i Århus, og den bruger man så, endnu en gang, til at udskyde det. Det er et højst mærkværdigt projekt, taget i betragtning, at det her er et samarbejdsprojekt mellem region, 11 kommuner og staten.

Du kan danne dig et kort overblik over sagen de seks billede-grafikker over artiklen.