S-spidskandidat: Thorning svigter hovedstaden

Statsminister Helle Thorning-Schmidt svigter hovedstaden, og det koster udvikling og tusindvis af arbejdspladser. Så klar er meldingen fra statsministerens egen partifælle, Sophie Hæstorp Andersen (S), der stiller op som spidskandidat til valget i Region Hovedstaden til efteråret.

"Regeringstoppen svigter København ved at overse hovedstadens potentiale. På den måde går vi glip af vækst, som gavner hele landet, og ikke mindst skaber nye arbejdspladser," siger hun til Avisen.dk.

Sophie Hæstorp Andersen, der er medlem af Folketinget, påpeger, at hver gang der skabes 100 arbejdspladser i København, så skabes der 20 andre i resten af landet. Det viser en vurdering fra OECD, Organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling.

Derfor er det ikke i orden, at regeringen ifølge Hæstorp Andersen sylter den hovedstadsstrategi, som ellers er medtaget i regeringsgrundlaget, påpeger hun og sender en direkte opfordring til sin partiformand:

"Helle Thorning-Schmidt skal involvere sig mere i Danmarks vækstmotor, så vi kan komme op i gear."

Sophie Hæstorp mener, at regeringstoppen må komme videre end de "skåltaler", der hidtil har lydt.

"København skal ikke konkurrere mod Aarhus, Odense og Aalborg, men mod Stockholm og Hamborg. Den realitet lader ikke til at være gået helt op for de mest magtfulde ministre."

Konkret burde regeringstoppen igangsætte et forum, hvor udviklingen af hovedstaden holdes ajour, mener MF'eren. I dag glimrer regeringen ved sit fravær, når der bliver holdt møder i Øresunds komiteen, påpeger hun.

Det er især på infrastrukturen, at socialdemokraten savner større statslig involvering. Eksempelvis er den nye letbane langs Ring 3 blot 15 procent statsfinansieret. Og hvorfor skal Københavns Kommune finde alle 28 milliarder til havnetunnellen selv, spørger hun. Men også inden for oplevelsesindustrien og turismen kunne der fra Slotsholmen gøres mere.

Kommunalordfører Simon Kollerup (S) udtaler sympati for Sophie Hæstrop Andersens engagement i hovedstaden, men afviser, at regeringen overser hovedstaden som vækstmotor.

"Jeg synes, man skal kigge ud af vinduet, hvis man bor i hovedstadsområdet og se, hvor meget der er gang både i og omkring København," siger han til Avisen.dk.

Om den manglende strategi for hovedstaden siger Simon Kollerup:

"Det er et mål, vi gerne vil nå at lave en hovedstadsstrategi. Men indtil videre må man bare konstatere, at gode ting som en god ost tager god tid," siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere