Minister kræver mere plads i letbanebestyrelse

Transportministeren forlanger flere pladser og mere indflydelse i letbanens bestyrelse

Christiansborgpolitikerne  forsætter slagsmålet om en kommende letbane langs Ring 3 i de københavnske forstadskommuner. 

Forligspartierne bag det planlagte letbaneprojekt mødtes her til morgen, og nu gør transportminister Hans Christian Schmidt det klart, at der skal ændringer til, hvis en aftale skal falde på plads.

Letbanen var helt klar til vedtagelse, da der pludselig opstod tvivl om projektets økonomi. Samtidig har Statrsrevisorerne kritiseret et lignende projekt i Aarhus, hvor staten også er partner. Men her mangler der statslig indflydelse, og det vil ministeren undgå i det københavnske projekt.

- Vi skal sikre os, at vi har et flertal i bestyrelsen. Vi har tre ud af syv i bestyrelsen, og det var netop det, statsrevisorerne angreb ved modellen i Aarhus. Her kunne der vedtages udgifter, uden staten kunne gøre noget ved det. Og så fik staten en stor regning, siger ministeren til Ritzaus Bureau.

Hvis projektet skulle blive dyrere end budgetteret, så skal det kunne finasnsieres i forhold til den andel, hver part - for eksempel staten og kommunerne - står for. Staten står for 40 procent.

-Og for at det ikke efterfølgende kan kritiseres, skal man kunne styre, hvilke beslutninger der bliver truffet. Derfor er punkt ét, at vi skal have flertallet i bestyrelsen, for at vi kan være med i den her model, siger ministeren.

Der er nu brugt omkring 400 millioner kroner på forberedelse af projektet.  De politiske parter fortsætter i aften diskussionen i transportministeriet.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201222-160250-L-1920x1280we

Vil fjerne en tredjedel af parkeringspladser på gaden - kan øjne støtte fra borgerlige

Hedeager og Løkke

Dyb og uforbeholden undskyldning på Facebook: ”Ikke i orden at brænde Lars og Pia af”

DUP - Hediye Tyrkiet

playEfter tre år i lokalpolitik: Unges perspektiv gør en forskel

udlejningskøretøjer

Flertal vil opkræve højt gebyr fra udlejningsløbehjul og cykler: Helt absurd, lyder kritikken

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere