Yang har børn og virksomhed i Danmark, men må ikke få ophold

Yang Lu Warburg har altid forsørget sig selv, har en master fra CBS og er selvstændig. Hun har søgt permanent ophold tre gange. Men svaret er nej.

02:43

Video: Rasmus Wilmann, TV 2 Lorry

Foto: Rasmus Wilmann, TV 2 Lorry

1 af 2

Præcisering: TV 2 Lorry har lavet en række fejl i artiklen og udsendelsen om Yang Lu Warburg. Styrelsen fortæller, at afslagene på ansøgninger begrundes med, at der manglede dokumentation for arbejde i en periode- Udlændinngestyrelsen har rykket efter oplysninger, som den skulle, men ikke modtaget den nødvendige dokumentation.

Derudover har vi skrevet, at reglerne om asyl løbende blev ændret, hver gang Yang Lu Warburg havde sendt sin ansøgning. Udlændingestyrelsen gør opmærksom på, at der i to tilfælde ikke var ændret regler. Der var en regelændring i et tilfælde, men det havde ikke nogen betydning for Yang Lu Warburgs sag. Vi beklager.

Disse fejl gør kontorchef, Dorthe Steinicke Nielsen, opmørksom på:

  • Det er ikke korrekt, at vi ikke rykkede ansøgeren for det manglende regnskab. Vi rykkede ansøgeren for en række manglende oplysninger den 16. marts 2016, herunder dokumentation for regnskab fra november 2013 til juli 2014. Alligevel modtog vi ikke dokumentation for denne periode.
  • Både dette afslag og det forrige afslag i 2014 skyldes, at ansøgeren ikke har fremsendt tilstrækkelig dokumentation for sin beskæftigelse, og derfor kan der efter reglerne ikke gives permanent opholdstilladelse. Det påhviler ansøgeren selv at oplyse sin sag, og vi har truffet afgørelser på grundlag af de oplysninger, ansøgeren har valgt at fremsende.
  • Det er heller ikke korrekt som oplyst i indslaget, at ansøger var negativt påvirket af regelændringer efter ansøgningernes indgivelse. I sagen fra 2013 var der ingen regelændringer. I den seneste sag havde regelændringerne ikke indflydelse på hendes sag. 

Her kan du læse artiklen i sin oprindelige form:

Yang Lu Warburg har boet i Danmark i tretten år, hun har en god uddannelse bag sig fra CBS i international handel, og hun ejer sin egen virksomhed.

Jeg har fået stress og jeg sover ikke så godt om natten. Jeg kan ikke forstå, at det her er sket. Det er urimeligt

Yang Lu Warburg, ejer af Lu Consulting i Hørsholm

Alligevel kan hun ikke få permanent opholdstilladelse i landet.

Et virvar af  lovændringer og skiftende regler har givet Yang Lu Warburg fra Hørsholm afslag på afslag. Efter sidste afslag valgte hun at klage. Det er knap to år siden - to hårde år:

- Jeg har fået stress og jeg sover ikke så godt om natten. Jeg kan ikke forstå, at det her er sket. Det er urimeligt, siger Yang Lu Warburg, ejer af Lu Consulting i Hørsholm - et firma, der baner vejen for danske virksomheder på det kinesiske marked. 

Læs også Stor nyhed for familie i Køge: Job til Iuliia betyder opholdstilladelse

 

Et virvar af ny lovgivning og nye regler

Hun kom til landet for 13 år siden med sin danske mand og deres to børn, der nu er 18 og 20 år. Yang Lu vil gerne have permanent ophold. men hver gang hun søger - så bliver reglerne lavet om, mens ansøgningen ligger i Udlændingestyrelsen.

Eller også får hun afslag, der ikke holder, mener hun og hendes mand, Carsten Warburg.

I 2011 søgte Yang Lu Warburg første gang permanent ophold. Dengang skulle man have boet i landet i syv år.
Men mens ansøgningen blev behandlet, blev reglen lavet om. Så handlede det pludselig om, hvor mange år man havde haft arbejde. Hun fik afslag, fordi hun ikke havde arbejdet nok.

I 2013 og 2015 fik hun to nye afslag. Den ene gang fordi Udlændingestyrelsen mente, at der ikke var stor nok omsætning i hendes nystartede firma, fortæller hun.Og så fordi der igen kom nye regler for, hvor længe man skulle have arbejdet.

Yang Lu Warberg har søgt permanent ophold tre gange og har fået afslag hver gang. Hun er selvstændig, taler dansk og har boet her i landet i 13 år. Foto: Rasmus Wilmann, TV 2 Lorry

I klemme i systemet

Sidst i 2015 søgte hun en gang til. Hun fik afslag igen - og klagede.

- Det er ubeskriveligt, hvordan vi har måtte vente i så mange år. Vi har søgt og søgt. Og fået afslag på afslag, siger Carsten Warburg, der er gift med Yang Lu Warburg, som selv er selvstændig.

Parrets børn er også berørt af, at deres mor ikke kan få permanent ophold.

- De støtter mig hver dag, siger Yang Lu Warburg.

Men de to unger er også nervøse, for deres mor lider under sagen. Carsten Warburg fortæller, at børnene ikke kan forstå, hvordan deres mor kan komme sådan i klemme i det danske system. 

Læs også Almedins familie får afslag på at få genoptaget sag

Ord mod ord - papir mod papir

Udlændingestyrelsen skriver i en mail, som TV 2 Lorry har set, at de kun har fået dokumentation for to år og ni måneders fuldtidsarbejde, men man skal have for mindst tre års fuldtidsarbejde.

Yang Lu Warburg og hendes mand mener, at de har sendt dokumentation for de sidste fire måneder arbejde. Det samme kan deres advokat stå inde for, for dokumentationen var vedlagt i klagesagen.

Læs også Her får Mary den gode nyhed: "Du skal ikke rejse søndag"

Kan det virkelig passe?

Radikale Venstres Kristian Hegaard vil nu se på sagen:

- Nu må vi se på udfaldet af klagesagen. På baggrund af det så vil vi naturligvis tage sagen op for at se, om det virkelig kan passe, at man afvises selv om man kan tale dansk, at man tager en uddannelse, at man skaber sit eget job og på alle mulige måder bidrager til samfundet.

Kristian Hegaard kan ikke forstå at det gang på gang bliver et nej til Yang Lu Warburg.

- Er det ikke dem vi skal sørge for at trække til Danmark, spørger han.

Yang Lu Warburg og familien er meget urolige for udfaldet af klagesagen. De får svar til august:

- Det er meget udfordrende for mig. Jeg vil gerne kunne fokusere - også på mit firma. Jeg tænker tit på, hvordan det her er sket, siger Yang Lu Warburg til TV 2 Lorry. 

Læs også Farvel og tak: Mary smides ud af Danmark efter 32 år

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik