Vision: Hørsholms borgmester lover flere boliger og familier

De næste fire år skal Morten Slotved styre Hørsholm. TV 2 Lorry har bedt ham om at sætte ord på sine visioner for kommunen.

Foto: Hørsholm Kommune

Jeg ser ydmygt og positivt frem til de næste fire år, som borgmester for Hørsholm Kommune. Jeg brænder for byen, og jeg vil være med til at sikre, at Hørsholm fortsat begejstrer. Hørsholm Kommune er et af Danmarks bedste steder at leve, bo og drive virksomhed i, og sådan skal det også være om 20, 30 og 50 år.

Kommunalbestyrelsen arbejder i de kommende år videre med en ambitiøs og nødvendig udvikling af byen, og det er særligt tre hovedindsatser, der er i fokus:

Attraktivt sted at bo

Hørsholm skal styrke sin position som attraktiv bosætningskommune med løftet om en by med puls, tryghed og initiativ.

Det betyder, at om fire år…

 • kan Hørsholms borgere gå tur i nye boligkvarterer, med PH Park som det absolut største, og Hørsholms befolkning vil være vokset med omkring 1000 personer. PH Park bliver en unik bypark med ca. 250 boliger, nyetableret sø og innovativ arkitektur.
 • har vi budt flere børnefamilier velkommen til byen. Vi ved, at Hørsholm har det en moderne familie ønsker sig af sin by – og det vil vi mere af. Vi ved også, at når man som voksen først bor her, ønsker man ikke at flytte herfra. Her er alt, både til hverdag og weekend.
 • har vi løbende nedsat borgerfora i forbindelse med byudviklingstiltag, hvor målet er at dele viden og inspirere blandt de, som kender det specifikke lokalområde bedst.

  Læs også Virksomhed flytter fra Hørsholm: Der er for langt for medarbejderne

Det bedste sted at vokse op

Hørsholm er en by for alle generationer. Der er ingen i tvivl om, at vi skal leve op til vores gode ry og rygte som attraktiv ældrekommune, men vi skal også drage fordel af, at Hørsholm Kommune på alle måder har rammerne for verdens bedste børneliv. 

00:45

Hør Morten Slotved fortælle om visionerne her

Luk video

Det betyder, at om fire år…

 • vil vuggestuer, børnehaver og dagplejen i højere grad drage fordel af kommunens pragtfulde beliggenhed, og børnenes hverdag foregår oftere ude i naturen. Kroppen og motorikken skal udfordres, og nysgerrigheden og fortællelysten skal hele tiden pirres i mødet med skovens og vandets undere. Og når børnene er hjemme fra skoven igen, skal rum og udeomgivelser inspirere til leg og fordybelse. Børnelivet skal i det hele taget tænkes ind i byens indretning i højere grad.
 • er vores dagtilbud styrkede. Vuggestuer, børnehaver og dagplejen er en stor del af vores børns liv: Her skal de trives, lege, lære og udvikle sig. Dagtilbuddene gør en positiv forskel, og derfor skal vi have flere pædagoger. Vi skal være med til at åbne verdenen for børnene og gøre dem robuste.
 • går Hørsholms unge fortsat ud af folkeskolen med høj trivsel og et karaktersnit i top, ligesom de også fortsætter på en ungdomsuddannelse. Det er gode takter, som bidrager til, at næste Hørsholm-generation er med til at gøre Danmark til vindernation.

Læs også På toppen i 24 år: Nu stopper kommunaldirektør i Hørsholm

Det rette miks af kommunale bygninger

Bedst mulig velfærd er altid målet, men kommunernes økonomi er presset. Derfor fokuserer vi fortsat på strategien ”Velfærd frem for mursten” for at sikre velfærden nu og årtier frem.

Det betyder, at om fire år…

 • har Hørsholm en anden sammensætning af kommunale bygninger end i dag. Der er et betydeligt økonomiske potentiale ved at tilpasse bygningsmassen, så vi i stedet kan bruge borgernes penge på velfærd: altså, det der sker inde i bygningerne og på nyttige mursten.
 • er brugen af kommunens bygninger intensiveret, ligesom der både vil være solgt bygninger fra og bygget nyt. Min tilgang er, at vi kommer til at forandre, men ikke forringe. Der vil altid blive sat noget godt i stedet, bl.a. fordi Kommunalbestyrelsen ønsker at være i tæt dialog med brugerne af vores nuværende bygninger. 

  Læs også Politikere bøjer sig: En fejltagelse at sætte SFO-pris op

Jeg og resten af Hørsholms Kommunalbestyrelse er klar til arbejdet, og vi ser frem til at være med til at skabe resultater til glæde for borgerne og byen.

Ovenstående er en klumme skrevet af Morten Slotved

Borgemester i Hørsholm, Konservative

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik