Sommerhussalget i Nordsjælland stiger

Sommerhuse i Nordsjælland stiger i popularitet.

Tisvildeleje, Hornbæk eller Jægerspris. Sommerhussalget i Nordsjælland er på fem år steget 70 procent, når man ser på andet kvartal, som er det kvartal, hvor der traditionelt set er mest gang i sommerhussalget. Det viser en analyse, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har lavet på baggrund af tal fra Finans Danmark. 

I andet kvartal af 2013 blev der solgt 270 sommerhuse, mens der er i andet kvartal i år blev underskrevet 456 købsaftaler på nordsjællandske sommerhuse. Men den stigende kurve gælder også for de andre kvartaler, fortæller Thomas Hovgaard, der er relationschef i Nybolig. 

-  Andet kvartal er højdespringeren hvert år. Det er foråret, hvor folk køber og sælger sommerhuse. Men udviklingen gælder i alle kvartalerne, siger han til TV 2 Lorry. 

Ifølge Thomas Hovgaard er det stigende salg både et tegn på både økonomisk og mentalt overskud, at der købes flere sommerhuse. 

-Danskerne har fået optimismen tilbage efter de hårde kriseår, og nu ser vi, at der i mange husholdninger er blevet plads til at købe bolig nummer to, hvor især Nordsjælland er et af de steder, der har mærket til den stigende købelyst. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

20201129-145432-L-1920x1281we

Se listen: Her får borgere mest og mindst tilbage i skat

sommerhuse(4)

Første gang i et år: Flere sommerhuse til salg

Rekordsommerhus i Tisvildeleje.

Priseksplosion: Sommerhus og lejlighed sætter vilde salgsrekorder

sushi

Kakerlakker fundet hos kendt sushikæde – ejer raser over bøde

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere