Rungsted-røveri endte med biljagt i København

Trusler på livet og en hæsblæsende biljagt udspillede sig igår mellem Rungsted og Østerbro. Politiet leder stadig efter gerningsmanden.

Fredag middag modtog Nordsjællads Politi en anmeldelse om røveriforsøg i Irma på Rungsted Bytorv.

Det oplyser Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry lørdag.

Egentlig startede episoden som et simpelt tyveri, hvor gerningsmanden stak hånden i kassen i Irma-butikken. Hans udbytte var her et par tusinde kroner, men da han forlader butikken, fulgte en mandlig Irma-ekspedient efter gerningsmanden.

- Da han stikker af fra butikken, følger en ekspedient efter ham. Her bliver han truet med ordene "Hvis du ikke holder op med at følge efter mig, så slår jeg dig ihjel", siger vagtchef ved Nordsjælands Politi, Ole Hestbæk, til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Her skifter handlingen karakter fra tyveri til røveri, da han truer med vold.

Efter episoden kørte gerningmanden væk med en passagerer i en hvid VW Up, som politiet kort efter spottede på Strandvejen i Hellerup i retning mod København.

Da politiet forsøger at bringe køretøjet til standsning, sætter bilen farten op, siger vagtchefen.

- Vi eftersatte bilen med udrykning, og der var tale om en decideret biljagt. Jeg vil tro, at bilen kørte så hurtigt, som en VW Up nu kan - og der var en del trafikforseelser gennem byen, hvor en cyklist var tæt på at blive ramt.

Bilen standsede selv på H.P Ørumsvej på Østerbro, hvor gerningsmanden formåede at stikke af, mens hans passager blev pågrebet af politiet.

- Han (passageren, red.) ved formodentlig ikke noget om røveriet, men vi overvejer stadigvæk, om han skal fremstilles i grundlovsforhør i dag. Det skal han nok ikke, lyder det fra Ole Hestbæk.

Både passager og gerningsmand er fra den nordlige del af København og i slutningen af trediverne.

- Vi har en overordentlig kraftig formodning om, hvem manden er. Vi leder efter ham, men han vil nok ikke tale med politiet. Men alligevel opfordrer vi ham da til at melde sig selv, siger vagtchefen til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Lastbiler på motorvej

Stoppet på motorvej: Lastbilchauffør får monsterbøde

retten i glostrup

56-årig anholdt for omfattende handel og indsmugling af narko

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Formodet rockerdrabsmand fængslet i fire uger

Risbjergvej Hvidovre

Mand blottede sig for børn i ti år - tip fra lokale fældede ham

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere