Royalt slot skal ombygges til bofællesskab

Sophienberg Slot på Strandvejen i Rungsted er blevet solgt til et projektudviklingsselskab, der ønsker, at slottet skal genopstå som bolig.

Sophienberg Slot på Strandvejen i Rungsted er solgt for 51,1 millioner kroner til projektudviklingsselskabet ELF Development.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

quote Det ligger os meget på sinde nænsomt at genopbygge slottet til boliger.

Anette Krarup, udviklingsdirektør i ELF Development

Indtil for nyligt har slottet været anvendt som hotel- og kongrescenter, og skiftende mæglere har gennem årene haft pragtejendommen til salg. Blandt andre Colliers International Danmark, der i 2015 udbød slottet til den nette sum af 85 millioner kroner.

Men køberne er udeblevet frem til nu, hvor ELF Development overtager slottet i slutningen af marts.

ELF Developments planer er at rive de eksisterende punkthuse ned, genskabe parken inklusive 15 til 17 nye rækkehuse og indrette hovedbygningen til fire til fem store boliger på 150-250 kvadratmeter, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det glæder medlem af Hørsholm kommunalbestyrelse, Anders Vestergaard (LA):

- Jeg tror, at skrækscenariet for mange har været, at Sophienberg Slot ville forfalde, som det for år tilbage skete med Kokkedal Slot. Det ville have været frygteligt. I min verden er alt andet en god ting.

Liberal Alliance vil i hvert fald gerne støtte en lokalplan, der kan understøtte det, siger Anders Vestergaard til Frederiksborg Amts Avis. 

Slottet skal genopstå som boliger

Sophienberg Slot blev opført i 1742-44 opført som lystslot for Chr. VI og dronning Sophie Magdalene.

Hovedbygningen ligger højt hævet over Rungsted Strandvej med en bred facade til den berømte kystvej, der strækker sig fra København til Helsingør. Fra hovedbygningen er der panoramaudsigt ud over Øresund til Sverige, og ejendommen er omkranset af et fredet parkanlæg, der som slotsbygningen emmer af historie og »herskabelighed« med små stier mellem plænearealerne. Parken er omkranset af en høj mur med en port mod skoven.

quote Jeg tror, at skrækscenariet for mange har været, at Sophienberg Slot ville forfalde, som det for år tilbage skete med Kokkedal Slot.

Anders Vestergaard, LA, Hørsholm kommunalbestyrelse.

Til Estatemedia.dk, der kunne oplyse om slotskøbet i fredags, siger udviklingsdirektør i ELF Development, Anette Krarup:

- ELF har gennem længere tid undersøgt og vurderet mulighederne for at genskabe Sophienberg Slot til boligformål. Det ligger os meget på sinde nænsomt at genopbygge slottet til boliger og samtidig tage hensyn til de fredningsbestemmelser, der gælder for slottet og haven. Vi er i dialog med Slots- og Kulturstyrelsen som i den kommende tid skal tage stilling til vores planer for slottets fremtid, lyder det fra Anette Krarup. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

20201129-145432-L-1920x1281we

Se listen: Her får borgere mest og mindst tilbage i skat

sommerhuse(4)

Første gang i et år: Flere sommerhuse til salg

Rekordsommerhus i Tisvildeleje.

Priseksplosion: Sommerhus og lejlighed sætter vilde salgsrekorder

sushi

Kakerlakker fundet hos kendt sushikæde – ejer raser over bøde

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere