Røde Kors: Hørsholm sagde nej tak til asylbørn i skolerne

Hørsholm Kommune ville ikke indgå i samarbejde med Røde Kors om at sende asylbørn i Hørsholmske skoler. Borgmesteren mener, der er tale om en misforståelse

Foto: Brian Bergmann / Scanpix

Da Røde Kors' skole, Skolen på Bakken, som er for asylansøgerbørn, i efteråret henvendte sig til Hørsholm Kommune med et ønske om at samarbejde om et antal skolepladser til skolens elever, sagde Hørsholm Kommune nej tak til samarbejdet. Kommunen fik nemlig opfattelsen af, at den skulle sponsorere et skoletilbud på skolen i Lynge, men det var slet ikke hensigten, fortæller skoleleder Lasse Larsson. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vores intention var egentlig, at vi ville høre kommunen, om de ville gå i dialog med os om muligheden for, at nogle af børnene kunne komme i skole i Hørsholm, siger han.

Læs også Fodboldgejst og fællesskab: 120 asylbørn fandt sammen over en bold

Under et samråd med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) fredag blev Hørsholm Kommune udråbt til at være den eneste kommune i landet, som ikke ville have børn fra asylcentre ind i kommunens folkeskoler. Men det spørgsmål har Hørsholm slet ikke taget stilling til, siger borgmester Morten Slotved (K).

- Hvis vi får nogle henvendelser om det, tager vi stilling til det, siger Morten Slotved, der mener, det er et spørgsmål for Folketinget.

- Det er Folketinget, der skal beslutte, om vi skal bruge kræfter på at integrere mennesker, som er i en udrejsesituation, og om de også vil sende penge med til den opgave, siger borgmesteren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik