Rådhus ramt af skimmelsvamp: Flere kontorer lukket

Flere ansatte på Hørsholm Rådhus har fået flyttet deres normale arbejdsplads, da der er fundet skimmelsvamp i betonkonstruktionen. Rådhuset holder åbent som normalt.

Foto: TV2/Lorry

Der er ikke umiddelbart noget, der tyder på, at borgere og ansatte på Hørsholm Rådhus skal være bekymrede - men alligevel er kommunen netop nu igang med en større undersøgelse for skimmelvamp i rådhusbygningen på Ådalsparkvej i Hørsholm.

Grunden til, at man foretager stikprøver for skimmelsvamp på rådhuset er, at man har fundet sporer af skimmelsvamp i nogle lokaler.

Derfor vil man nu have kortlagt den generelle tilstand af alle rådhusets bygninger.

Det skriver Hørsholm Kommune på sin hjemmeside.

- På nuværende tidspunkt ved vi, at der er skimmelsvamp inde i betonkonstruktionen. Hørsholm Kommune har rådført sig med eksperter og myndigheder på området for at sikre en grundig og forsvarlig håndtering af situationen, siger kommunaldirektør i Hørsholm Kommune Pernille Halberg Salamon.

Ingen akut sundhedsrisiko

Foreløbige undersøgelser peger på, at der er skimmelsvamp flere steder i betonkonstruktionen på Hørsholm Rådhus, og mens der udarbejdes en handleplan, gøres der alt for at sikre medarbejdernes trivsel og arbejdsmiljø.

- Der er ingen akut sundhedsrisiko ved at opholde sig i bygningen, og vi har været meget omhyggelige med at lukke fuldstændigt af for de kontorer, hvor man har taget prøver, siger kommunaldirektør i Hørsholm Kommune Pernille Halberg Salamon.

Hvis der ikke er synlig skimmelsvamp, har arbejdstilsynet meddelt, at kontorer og øvrige lokaler sagtens kan benyttes.

Skimmelsvamp i byggekonstruktionen derimod er indkapslet og ikke-synlig, men den udsender derfor også kun sporer i meget mindre omfang. På den baggrund har man i samarbejde med rådgivning fra NIRAS og kommunallægen vurderet, at det er sikkert at opholde sig i kontorer og øvrige lokaler - dog kun inden for en kortere tidshorisont.

Varige løsninger undersøges

Hørsholm Kommune undersøger varige løsninger, som kan igangsættes på den korte bane. Handleplanen forventes at blive præsenteret for Økonomiudvalget d. 12. september.

- Sammen med vores arbejdsmiljørepræsentanter er vi i gang med at udarbejde en handleplan for håndtering af situationen, og vi orienterer løbende Kommunalbestyrelsen om det videre forløb. Der er ikke nogen tvivl om, at det skal gøres noget, og varige løsninger omfatter enten en renovering af de nuværende bygninger eller flytning til andre lokaler, siger kommunaldirektør Pernille Halberg Salamon.

Hun ærgrer sig samtidig over situationen, som er uønsket hos alle. 

- Det er en situation ingen af os ønsker og giver helt forståeligt anledning til bekymring hos vores medarbejdere. Vi gør alt, hvad vi kan for at håndtere situationen og agerer så hurtigt som muligt. Det er en afgørende prioritering for os, at vi tager hånd om medarbejdernes trivsel og arbejdsmiljø, siger Pernille Halberg Salamon.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik