Planer om nyt kæmpe indkøbscenter: Her skal det ligge

Hvis alt går som planlagt, kommer det til at rumme både en kæmpe biograf, hotel og et stort handelsstrøg.

Investorer har fået politisk opbakning til at gå videre med planerne om et kæmpe indkøbscenter mellem Kokkedal og Hørsholm, hvor Cirkelhuset og Nordsjællands Grundskole og Gymnasium ligger.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Planen er, at der skal bygges en kæmpe biograf, et stort hotel og et handelsstrøg, der er omgivet af op mod 45.000 kvadratmeter med store butikker, pladskrævende varer.

En analyse fra Cowi viser, at det kan flytte markant på nordsjællændernes indkøbsmønstre i de kommende ti år, hvis projektet realiseres.

Hård konkurrent

I Lyngby Storcenter, i Gentofte og den vestlige del af Hillerød vil de store udvalgsbutikker miste otte procent af omsætningen, viser beregningerne, fordi Hørsholm og Kokkedal samlet set vil opleve en stigning i omsætningen på 570 millioner kroner årligt.

- Størstedelen af handelslivet i Hørsholm støtter planerne, fordi det vil styrke området. Vi håber, at Erhvervsstyrelsen vil se på området som en helhed, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen (S), Fredensborg Kommune.

Byrådet i Fredensborg Kommune vedtog mandag aften at anbefale, at Erhvervsstyrelsen udpeger området til aflastningscenter, hvilket er første afgørende skridt mod at realisere projektet.

Styrkelse af skole

For to år siden købte Nordsjællands Grundskole og Gymnasium selve ejendommen Cirkelhuset af den familie, der siden engang i begyndelsen af 1980'erne har ejet bygningerne. Det har åbnet for en nyudvikling af området - vel at mærke en ny udvikling, hvor skolen er en medspiller i det endelige resultat, og det udgør samtidig en del af skolens finansieringsmodel for at få råd til nye skolebygninger.

I planerne ligger også en styrkelse af den internationale skole, hvilket ifølge rektor Claus Campeotto er noget, som virksomhederne i området efterspørger for at kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere