Planer om nyt kæmpe indkøbscenter: Her skal det ligge

Hvis alt går som planlagt, kommer det til at rumme både en kæmpe biograf, hotel og et stort handelsstrøg.

En analyse viser, at indkøbscenteret kan flytte markant på nordsjællændernes indkøbsmønstre i de kommende ti år, hvis projektet realiseres. (Arkivfoto) Foto: Jens Thaysen - Scanpix

Investorer har fået politisk opbakning til at gå videre med planerne om et kæmpe indkøbscenter mellem Kokkedal og Hørsholm, hvor Cirkelhuset og Nordsjællands Grundskole og Gymnasium ligger.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Planen er, at der skal bygges en kæmpe biograf, et stort hotel og et handelsstrøg, der er omgivet af op mod 45.000 kvadratmeter med store butikker, pladskrævende varer.

En analyse fra Cowi viser, at det kan flytte markant på nordsjællændernes indkøbsmønstre i de kommende ti år, hvis projektet realiseres.

Læs også Gældsramt indkøbscenter får nye investorer

Hård konkurrent

I Lyngby Storcenter, i Gentofte og den vestlige del af Hillerød vil de store udvalgsbutikker miste otte procent af omsætningen, viser beregningerne, fordi Hørsholm og Kokkedal samlet set vil opleve en stigning i omsætningen på 570 millioner kroner årligt.

- Størstedelen af handelslivet i Hørsholm støtter planerne, fordi det vil styrke området. Vi håber, at Erhvervsstyrelsen vil se på området som en helhed, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen (S), Fredensborg Kommune.

Byrådet i Fredensborg Kommune vedtog mandag aften at anbefale, at Erhvervsstyrelsen udpeger området til aflastningscenter, hvilket er første afgørende skridt mod at realisere projektet.

Læs også Gigantisk nedtur: Indkøbscenter er blevet 170 mio. kr. mindre værd

Styrkelse af skole

For to år siden købte Nordsjællands Grundskole og Gymnasium selve ejendommen Cirkelhuset af den familie, der siden engang i begyndelsen af 1980'erne har ejet bygningerne. Det har åbnet for en nyudvikling af området - vel at mærke en ny udvikling, hvor skolen er en medspiller i det endelige resultat, og det udgør samtidig en del af skolens finansieringsmodel for at få råd til nye skolebygninger.

I planerne ligger også en styrkelse af den internationale skole, hvilket ifølge rektor Claus Campeotto er noget, som virksomhederne i området efterspørger for at kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik