Nordsjællandske elever har danmarksrekord i karaktersnit

Elever i fem kommuner nord for København klarer sig bedst gennem 9. klasse. Eksperter peger på, at der er unødigt store forskelle.

Der er ganske store forskelle på hvilket gennemsnit, eleverne i 9. klasse forlader folkeskolen med, når man sammenligner alle landets kommuner. Det viser tal fra Undervisningsministeriet, som Jyllands-Posten omtaler fredag.

De viser, at det er elever fra kommuner som Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal, der scorer de højeste karakterer. Her får eleverne i gennemsnit over 8, når de forlader folkeskolen, mens Albertslund indtager en 94. plads blandt landets 98 kommuner. Her får eleverne 6,0 i gennemsnit.

NORDSJÆLLAND TOPPER KARAKTERLISTE

Unødigt store forskelle

Forskellene kan forklares med sociale forskelle på eleverne, men en række eksperter peger på, at der er unødvendigt store forskelle. Målrettede investeringer i skolerne i de områder, hvor karaktererne er lave og bedre efteruddannelse af lærerne kan gøre en forskel.

- Det triste er, at den forskel, der er på eleverne, når de begynder i skole, i dag ofte øges i løbet af deres skolegang. Det opløftende er, at det kan lade sig gøre at mindske forskellen, siger professor Jens Rasmussen, Aarhus Universitet, til avisen.

Regeringen har i regeringsgrundlaget varslet en pulje på 500 millioner kroner til skoler, der lykkes med at hæve de fagligt svage elevers niveau. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

Mads Raben, Danmarksmester i Matematik

playMads fra Lejre er Danmarksmester i matematik

efterskoleelever samler ind til hjemløse

Nedlukket efterskole hjælper hjemløse rumænere

20210115-162104-A-1920x1280we

Elever skal til færre eksamener i skoler og gymnasier

Rungsted Gymnasium

playGymnasielever overraskes af rektor: Kører ud med gaver og ’savner jer’-brev

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere