Minister deler gaver ud: Nu må kommune bygge nyt rådhus

Hørsholms rådhus har til huse på en gammel skole. Kommunen ønsker at bygge et nyt, mindre og mere centralt.

Hørsholms borgmester er i dag en glad mand. Han og hans bysbørn har i dag fået opfyldt et længe ventet ønske af erhvervsminister Rasmus Jarlov.

Den konservative minister var i dag rundt og dele gaver ud til Høje Taastrup, Rudersdal og altså også Hørsholm Kommune.

Erhvervsministeren har her kort før folketingsvalget besluttet at den store masterplan for hovedstadsområdet, Fingerplanen, skal moderniseres.

Derfor fik Hørsholms borgmester, Morten Slotved, der er lige så konservativ som ministeren, i dag besked om, at han snart må bygge et nyt rådhus i Hørsholm bymidte.

quote En gang imellem er det nødvendigt at kigge på det med friske øjne.

Rasmus Jarlov, kons., erhvervsminister

Det må han dog ikke, som reglerne er i dag, fordi Fingerplanen kræver, at rådhuset ligger højst 1.200 meter fra togstationen.

 

Men nu har erhvervsministeren givet den oprindelige Fingerplan fra 1947 et servicetjek, så kommunerne i højere grad kan være med til at bestemme.

- Byplanlægningen i hovedstadsområdet er ret gammel. Og en gang i mellem er det nødvendigt at kigge på det med friske øjne og se, hvor det er muligt at lave flere arbejdspladser, hvor der er behov for flere boliger, og hvor infrastrukturen skal opdateres, så trafikken glider bedre, begrundede Rasmus Jarlov, da TV 2 Lorry fangede ham til dagens møde på Hørsholm Rådhus. 

quote Det er stærke nyheder for Hørsholm.

Morten Slotved, kons., borgmester

- Det er stærke nyheder for Hørsholm. Det er noget af det, der er med til at udvikle vores midtby, siger Morten Slotved, kons., til TV 2 Lorry. 

- Nu venter vi otte uger, og så ser vi, hvad høringssvarene bliver.

Det har længe været et stort ønske i Hørsholm at bygge et nyt rådhus. I dag ligger rådhuset på en tidligere skole. Bygningerne er nedslidte og alt for store. Skolen blev bygget til 900 elever, i dag arbejder der cirka 300 mennesker på rådhuset. Derudover vurderer man, at det gamle rådhus skal renoveres for 25-35 millioner kroner. Endelig ligger rådhuset i yderkanten af byen, dog tæt på en togstation. 

Borgmesteren ønsker derfor at bygge nyt, mindre og langt mere centralt. Ønsket er at det gamle rådhus sælges og der skal bygges et nyt rådhus enten på Bibliotekstorvet eller på Hørsholm Allé, hvor den gamle politistation står nu.

Erhvervsministeren fremlægger hele hovedstadsudspillet på torsdag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere