Ledige bådpladser i Rungsted for første gang i 40 år

Tidligere har op mod 1000 familier stået i kø for at få en plads til båden i Rungsted Havn. Nu er der ledige pladser for første gang i 40 år.

Siden 1976 har Rungsted Havns 850 bådpladser været voldsomt efterspurgte, og familier har stået på venteliste i årevis for at få yachten eller jollen til kaj netop her. 

De seneste år er listen dog skrumpet, og kort før sejlsæsonen skydes i gang melder den historiske havn nu om ledige pladser. 

Der er tale om 40 pladser til både med en bredde på under tre meter. 

I de seneste år har omkringliggende havne som Helsingør, Vedbæk og Skovshoved udvidet kapaciteten, men spørger man Havnemesteren, er forklaringen på de ledige pladser i den tidligere så eftertragtede Rungsted Havn en anden. 

- Den afgørende årsag er, at de nye tider slår igennem. Familier prioriterer anderledes end for 40 år siden. Tidligere tog familier på weekend-ture og sommertogter med båden. I dag tager de yngre familier på sol-sommerferier og en eller to skiferier. Derudover er det også blevet både populært og billigere at tage på shoppeture til Europas storbyer. Det betyder, at båden bliver nedprioriteret, fordi der i dagligdagen også er villa, to biler og børn, der går til ridning, fodbold, ishockey og basketball. Familierne vil derfor ikke bruge tid på at anskaffe sig og passe en båd ved siden af, siger Henrik Kristensen, Havnemester i Rungsted havn til sn.dk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

Rødt-flag-Amager-Strand_ny

playEr du vinterbader? Hold øje med røde flag og lamper ved strande

Dialektkort

Efterlysning: Hjælp TV 2 Lorry med at redde dialekterne

coronavirus covid grafik ny mutation

Se, hvor du står i vaccinekøen

Daniels Driveby - Wissam marengs

playBagedyst-dronning Wissam: Ishøj har det hele

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere