Kommuneoversigt: Stor forskel i pris på byggetilladelser

I hovedstadsområdet er der stor forskel på, hvor mange penge kommunerne tager i timen for at sagsbehandle en byggetilladelse. Hørsholm topper listen.

Nogle kommuner gør det gratis, mens andre tager penge for det - og nogle lidt for mange penge.

Der er stor forskel på, hvor mange penge kommunerne i vores område kræver fra borgerne, når de sagsbehandler en byggetilladele. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri, hvor Hørsholm har den højeste timepris i hele landet.

quote Hvordan det hænger sammen er svært at forklare, når det er de samme regler og skemaer, som kommunerne skal forholde sig til.

 Jørgen Simonsen, Formand, Dansk Byggeri Nordsjælland

I Nordsjællandske kommuner som Fredensborg, Frederikssund og Helsingør er ydelsen gratis, mens det i Hørsholm koster intet mindre end 914 kroner i timen at få sagsbehandlet sin byggetilladelse.

- Hvordan det hænger sammen er svært at forklare, når det er de samme regler og skemaer, som kommunerne skal forholde sig til, siger formand for Dansk Byggeri Nordsjælland, Jørgen Simonsen, i en pressemeddelse.

De tre dyreste kommuner i Nordsjælland er ud over Hørsholm også Furesø og Rudersdal med en timepris på henholdsvis 667 og 721 kroner.

- Når man tænker på, at kommunerne ikke må tjene penge på byggetilladelserne, og derfor kun må opkræve et gebyr, der svarer til deres udgifter, så vil jeg mene, at en fair timepris vil ligge omkring de 500 kroner. Og her lægger alle vores lokale kommuner i Nordsjælland desværre et par hundrede kroner over den pris, siger Jørgen Simonsen.

Dansk Byggeri Nordsjælland ser man positivt på, at nogle kommuner udsteder byggetilladelserne gratis, da det er positivt signal at sende og er med til at gøre det attraktivt at bo og investere i Nordsjælland. Så længe det altså ikke betyder længere ventetid.

Hver gang postnummeret skifter, skifter prisen også på, hvor meget det koster at få sagsbehandlet en byggetilladelse. Her kan du få et overblik over, hvad det koster i netop din kommune og sammenligne med nabokommunerne.

Timepris for sagsbehandling af byggetilladelse i 2016:

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

eksempler

Se tricksene: Sådan bliver du lokket til at købe mere på nettet

vandrør

Sådan undgår du frosne vandrør i sommerhuset - og det gør du, hvis skaden er sket

lidl høje gladsaxe

Supermarked lukket efter lort i handske

fastelavnsboller

Har ikke set noget lignende: Ekspert forklarer fastelavnsbollens nyfundne popularitet

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere