KL: Lions-svindelsag skal for retten

Hørsholm Kommune bør selv lægge sag an mod områdelederen i Lions Børnehuse, hvis ikke politiet rejser tiltale. Det vurderer KL's juridiske afdeling.

Rejser Nordsjællands Politi ikke tiltale mod den nu tidligere områdeleder i Lions Børnehuse i Hørsholm, så bør Hørsholm kommune selv lægge sag an mod områdelederen og kræve erstatning.

Det konkluderer Kommunernes Landsforening i en 83-sider lang rapport om sagen, som omhandler formodet økonomisk kriminalitet i det selvejede dagtilbud. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Hørsholm Kommune kan og skal derimod rejse et erstatnings- eller betalingskrav mod områdelederen, skriver KL’s juridiske afdeling i rapporten. 

Drejer sig om godt to millioner kroner

Én tidligere medarbejder er sigtet for mandatsvig, og i alt er fire medarbejdere stoppet. Hørsholm Kommune har tidligere anslået, at omfanget af den økonomiske kriminalitet drejser sig om godt to millioner kroner.

Hørsholms borgmester vil dog endnu ikke tage stilling til, hvorvidt Hørsholm kommune selv vil lægge sag an, før politiets endelige vudering af sagen foreligger.

- Når vi får sagen fra politiet, har vi pligt til at se ud fra en økonomisk vinkel, om vi skal forsøge at få pengene tilbage, hvis der er sket økonomiske uregelmæssigheder. Hvis der er nogle forurettede i denne sag, er det Hørsholm Kommune, og så har vi en forpligtigelse over for borgernes penge, siger Morten Slotved (K), borgmester i Hørsholm Kommune, til Frederiksborg Amts Avis. 

Kommunen valgte at politianmelde Lions Børnehuse i december sidste år, efter kommunen var blevet opmærksom på "økonomiske uregelmæssigheder". Nordsjællands Politi oplyser til Frederiksborg Amts Avis, at sagen stadig efterforskes.

Kommunen har ikke svigtet

En uafhængig rapport fra revisionsselskabet PwC slog i juni fast, at Hørsholm Kommune ikke har svigtet sin tilsynspligt over for de selvejende Lions Børnehuse.

I rapporten skrev PwC, at elementer af et løbende tilsyn kunne have været gennemført mere effekt, men at det ikke nødvendigvis ville være en garanti for, at fejl var blevet opdaget.

- Vores tilsyn har grundlæggende fungeret, og nu forbedrer vi det yderligere på en måde, så det fortsat er hensigtsmæssigt for både institutionerne og økonomifunktionen i en praktisk hverdag, sagde Morten Slotved dengang i en pressemeddelelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere