Kendt provo-kunstner opfører kæmpe statue i protest mod ungdommen

Kristian von Hornsleth opfører en tre meter høj statue af DNA-forskeren Eske Willerslev foran gymnasie og skole i Whiskybæltet i en protest mod "reality-generationen".

Den tre meter høje skulptur, her i en projekteringsskitse, skal stå på Stadion Allé i Vallerød foran Vallerød Skole og Rungsted Gymnasium. Foto: PR

En tre meter høj bronzeskulptur af forskeren og eventyreren Eske Willerslev bliver opført foran på pladsen foran Rungsted Gymnasium og Vallerød Skole.

Kunstneren Kristian von Hornsleth står bag skulpturen, der forestiller Willerslev i bevægelse.

Med portrætteringen af en videnskabsmand ønsker Hornsleth at opildne de unge mennesker, der hver dag vil passere skulpturen på vej mod skole.

Hvad er Hornsleths budskab til ungdommen?

– Mit budskab til ungdommen er: Giv youtube og reality-tv fingeren! Nu er det nok med Kardashians, Fie Laursen, og Forsidefruerne, og lad vær med at bruge tiden på at se kattevideoer. I bliver pacificeret og får jeres nysgerrighed stækket af tomme kalorier, der hverken danner mennesker eller reflekterer over, hvordan vi som individer og samfund skal komme videre med vores reelle problemer.

Kunstner Kristian von Hornsleth 

Hvad er Hornsleths mission med projektet?

– Denne passive stilstand bryder Eske Willerslev ved at være et lysende fyrtårn af viden og grænseløs nysgerrighed. Han tænker konstant nyt og besidder et ukueligt gåpåmod. Hvis vi kan få ham til at være en stjerne – gøre det sejt at være klog og dygtig, så er min mission med dette projekt fuldendt.

Kunstner Kristian von Hornsleth 

Skulpturen er et samarbejde mellem kunstneren, den portrætterede Willerslev og Hørsholm Kommune. I første omgang takkede flere universiteter og kommuner nej til skulpturen, indtil Hørsholm meldte sig på banen.

Eske Willerslev er blandt andet kendt og anerkendt for sin forskning inden for DNA. Han har rejst rundt i verden - blandt andet i selskab med tvillingebroren Rane, der i dag er direktør for Nationalmuseet - og undersøgt DNA-materiale fra den seneste istid.

Han er også kendt fra DR-dokumentaren DNA Detektiven - Eske Willerslevs vilde opdagelser.

Så lidt reality-stjerne er han vel også. 

Kunstneren Kristian von Hornsleth (tv) opfører en tre meter høj bronzeskulptur af Eske Willerslev (th) i Rungsted. Foto: Erik Refner - Ritzau Scanpix | Jonas Skovbjerg Fogh - Ritzau Scanpix

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?