”Karen af Afrika” på plakaten: Baronessens liv bliver til stor musical

I 17 år levede Karen Blixen i Afrika. Nu bliver hendes forunderlige liv omdannet til en musical.

Først kom bogen. Så kom filmen. Og nu kommer musicalen. 

Omdrejningspunkter for det hele er danske Karen Blixen. Den beundrede, bemærkelsesværdige og ikke mindst verdensberømte forfatterinde. 

I 17 år, fra 1914 til 1931, boede og levede Karen Blixen på sin farm i Kenya. Hun flygtede fra en ulykkelig kærlighed i Danmark og fandt på ny både et formål med livet og en kærlighed, der var endnu større. 

Nu, 88 år efter baronesse Blixen vendte hjem til Danmark, fattig, alene og alvorligt syg, går en stor drøm i opfyldelse for Jesper Winge Leisner og hele hans hold:

Man vil lave en Karen Blixen musical.

Karen Blixen på sin traktor i Kenya. 
Karen Blixen på sin traktor i Kenya. 
Foto: Scanpix & Ritzau

- Vi har arbejdet med denne idé i rigtig mange år, så det er virkelig skønt, at vi nu endelig kan komme i gang. Rungstedlund-fonden har været utrolig imødekommende omkring vores brug af Blixens litterære værker, dagbøger fra den afrikanske farm og rettigheder uden hvilke, projektet ikke ville kunne gennemføres. Det er en stor drøm, der går i opfyldelse, siger Jesper Winge Leisner, der executive producer på den kommende musical.

Den får navnet Karen af Afrika og vil primært have fokus på netop Karen Blixens unge år på den sydlige halvkugle. Her levede hun et liv, der for altid satte et stærkt præg på hendes liv som forfatter og kvinde.

Om den afrikanske farm skrev Karen Blixen selv: "Her var omsider et sted, som var i stand til at give den frihed for alle konventioner, her var en ny form for frihed, som jeg indtil da kun havde fundet i drømme."

Karen Blixens liv er tidligere blevet omsat til kunst. Filmkunst. Her var det Meryl Streep, der portrættfor når sinsineret Karen Blixen. For Streeps præstation blev hun både nomineret til en Oscar og en Golden Globe.
Karen Blixens liv er tidligere blevet omsat til kunst. Filmkunst. Her var det Meryl Streep, der portrættfor når sinsineret Karen Blixen. For Streeps præstation blev hun både nomineret til en Oscar og en Golden Globe.
Foto: Ritza Scanpix

- Det er et projekt, som vi er begejstrede for at kunne støtte. Det er helt i Karen Blixens ånd, som den store mytiske historiefortæller, hun jo var. Vi glæder os til at skulle opleve hende på scenen. Man kan sige, at hun på mange niveauer var mere i sync med den tid og det fokus på kvinders ligestilling og rettigheder, som vi oplever nu, siger Catherine Lefebvre, der er direktør for Karen Blixen Museet. 

Musicalen er planlagt til at have sin verdenspremiere inden for de næste par år i København og Aarhus, hvorefter den vil blive opført i resten af Skandinavien, inden den fortsætter ud i verden.

Hvem der skal spille den altoverskyggende hovedrolle som Karen Blixen, vides endnu ikke.

Forestillingens kreative hold, rollebesætning og præcis premieredato vil blive offentliggjort senere, når alt er på plads.

Sådan ser plakaten ud til den kommende musical. 
Sådan ser plakaten ud til den kommende musical. 
Foto: One and Only Musical Teater

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

25_seconds

playHurtig eksekvering: Nu begynder byggeplads på Amager Fælled at tage form

storkerede

Årets første stork fløj over Amager Fælled: "En fantastisk dejlig nyhed"

strand

Panik på strand i Nordsjælland: 7-årig dreng sank ned i sandet og sad fast

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere