K-forslag om nyt navn møder modstand: "Det er noget pjat"

Kan man ændre et område ved at ændre navnet på Kokkedal Station? Den debat verserer nu i Hørsholm og i nabokommunen Fredensborg.

Navnet på den ene af de to kystbanestationer i Hørsholm deler vandene i kommunen.

Kommunalbestyrelsesmedlemmet Thorkild Grueland (Kons.) vil have navnet på Kokkedal Station, som har eksisteret siden 1906, ændret til Hørsholm Station.

Det skal skabe et positivt "brand" omkring området ved stationen, hvor der i nær fremtid bliver snart opført 350 nye boliger på den gamle hospitalsgrund. Men det er ikke faldet i god jord, kan man se på Ugebladet Hørsholms Facebook-side.

quote  Jeg syntes det er er et arrrogant forslag, der skaber falsk tryghed

Hossein Armandi, medlem af Fredensborg Byråd, Borgernes Stemme

- Et navn er bare et navn og den har heddet Kokkedal Station altid. Et navneskifte ændrer absolut intet. Det er ren utopi og spild af tid og ren politiker spin. Gør noget ved sikkerheden på stationen i stedet for, skriver en borger.

- Det er kun 1. april, man må lave den slags, skriver en anden  i kommentarsporet på Facebook.

Også flere politikere, både i Hørsholm og i nabokummunen Fredensborg, har skarpe holdninger til forslaget:

- Jeg syntes det er er et arrrogant forslag, der skaber falsk tryghed, siger Hossein Armandi, medlem af Fredensborg Byråd for Borgernes Stemme.

Han mener, at et navneskifte er helt urealistisk og mener ikke, at det vil ændre på hvem der færdes på stationen. Det vil ikke forandre situationen med voldelige episoder og hærværk på stationen, mener han.

Positivt at skifte navn

Men kritikken preller af på Thorkild Gruelund. 

- Jeg tror det kan være positivt at skifte navn nogle gange. Der er ikke noget negativt omkring Kokkedal - det er for at bringe noget positivt ind om Hørsholm. Og stationen ligger jo i Hørsholm Kommune, med postnummer i Hørsholm og derfor vil det være nærliggende at den hedder Hørsholm, siger han til TV 2 Lorry.

 - Og hed stationen Hørsholm Station, tror jeg mange ville have en større forståelse overfor at sætte vagter ind og gribe ind over for den uro og ballade, der er på stationen, tilføjer han. 

Venstres Anne Ehrenreich og Annette Weincken, der også sidder i Hørsholm Kommunalbestyrelse mener, at "navneforandring ikke løser problemer". Og at Kokkedal tales "tales ned". I Ugebladet Hørsholm skriver de at "Hørsholm er en by og vi skal være stolte af alle dele af byen".

Det gør dog heller ikke det store indtryk på Thorkild Gruelund. 

- Hvis man ikke kan tåle at blive sagt i mod, så skal man nok ikke være politiker, svarer Thorkild Gruelund til de mange politiske kommentarer.

Konkrete forslag på bordet

Hossein Armandi fra "Borgernes Stemme" mener, at der skal fokuseres på forældrene til de unge, der i årevis har hærget stationen.

- Jeg foreslår at vi inviterer forældrene til de unge ballademagere op på rådhuset, siger han i dag til TV 2 Lorry.

- Selvfølgelig kan et navneskift ikke stå alene, medgiver Thorkild Gruelund. Det er klart at hærværk og uro, det skal mødes med både kærlighed og pisk, siger han.

- Og vi skal da både have vagtværn og overvågning og have fat i de unge selv, siger han.

Men fastholder altså navneskiftet. Selv om det nok varer mange år, som han siger.

"Noget pjat"

Fredensborgs borgmester Thomas Lykke Pedersen (Soc.dem.) kalder navneskiftet for "noget pjat". 

- Nu syntes jeg vi skal sætte os ned og samarbejde om at få styr på den uro der ind i mellem er hærværk. Men med nogle konkrete forslag og handlinger i stedet, siger han til TV 2 Lorry.

Fredensborg Kommune har, ifølge borgmesteren, arbejdet med problemstillinger med utilpassede unge i mange år.

- Vi er nået ned under gennemsnittet for kriminalitet i det område, i forhold til resten af Nordsjælland. Men den uro der er, skal vi gøre noget ved, siger han.

Men at et nyt navn til stationen skulle løfte området omkring Kokkedal Station, kan han ikke se.

- Det er noget pjat, gentager han.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere