Ingen basketlandskampe i Hørsholm alligevel - hallen er for lille

Dansk Basketball Forbund havde håbet, at man kunne få dispensation for Hørsholmhallen.

Det danske damebasketlandshold kommer ikke til at spille sine EM-kvalifikationskampe i 2019 og 2020 i Hørsholm, som det ellers længe har været planlagt.

Det Internationale Basketball Forbund (FIBA) vil ikke godkende Hørsholmhallen som spillested.

- I korte træk handler det om, at FIBA har afvist hallen, fordi den ikke er stor nok. Det er både i forhold til sæder, men også sikkerhedsafstanden fra banen og ud til publikum samt sikkerhedsforholdene for spillerne, siger Rasmus Winkel, direktør i Danmarks Basketball Forbund (DBBF), til TV 2 Lorry.

Han ærger sig utrolig meget over beslutningen, da Hørsholmhallen hele tiden har været udset som hjemmebane, siden man i 2018 startede projektet med et nyt dansk damelandshold i basketball.

- Hørsholm har været det oplagte valg, fordi klubben er et exceptionelt godt sted for damebasket. Det er dem, der sætter helt nye standarder for afvikling og publikum. Så det var egentlig vores eneste valg fra start af, og derfor er det super ærgerligt, siger Rasmus Winkel.

Rigide krav

Hørsholm Kommune har gennem hele forløbet bakket op om ønsket fra DBBF om at anvende Hørsholmhallen - både økonomisk med et tilskud til forbundet og ved at stille hallen gratis til rådighed for landsholdet.

- Jeg havde virkelig set frem til, at Hørsholmhallen skulle danne de festlige rammer for det danske damebasketlandsholds indledende EM kvalifikationskampe, men desværre ville FIBA det anderledes, siger Nadja Maria Hageskov, formand for Sport-, Fritid- og Kulturudvalget i Hørsholm Kommune, i en pressemeddelelse.

Rasmus Winkel, direktør i Danmarks Basketball Forbund.
Rasmus Winkel, direktør i Danmarks Basketball Forbund.
Foto: TV 2 Lorry

Det er blandt andet et krav fra FIBA om 2000 siddepladser, som Hørsholmhallen ikke kan opfylde. DBBF gik i sensommeren i dialog med FIBA i forhold til at afklare kravene, og i samarbejde med Hørsholm Kommune har man forsøgt at imødekomme dem.

Selvom DBBF både håbede og forventede, at FIBA ville dispensere for en række af kravene i forhold til Hørsholmhallen, ønskede de ikke at imødekomme ansøgning om dispensation.

- Vi har prøvet alt. Vi har givet FIBA dokumentation, snakket med dem og klaget over afgørelsen, så vi kan ikke se, hvad vi mere kan gøre. Vi er blevet overrasket over, at det internationale forbund er så rigide i deres krav, for vi vidste godt, at hallen var lidt for lille. Men vi håbede, at den ville blive godkendt, siger Rasmus Winkel.

Gentofte nyt spillested

Den første EM kvalifikationskamp for det danske damebasketlandshold spilles den 14. november og vil i stedet blive afviklet i Gentofte Arena, som kan honorere de 2000 siddepladser.

- Det bliver helt sikkert en udmærket ramme, det var bare ikke den ramme, vi havde planlagt fra starten, siger Rasmus Winkel.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20200423-131709-L-1920x1280we

Trods massivt underskud: Dinosauerne indtager Københavns Zoo til foråret

def_thumb,50_percent

playOplev i vinterferien: Giv storbyfuglene husly

Take away restauranter

Københavnerne har købt over halvdelen af kuverterne til madfestival

def_thumb,50_percent

playGrønlands selvstændighed er både absolut nødvendig, men samtidig absolut umulig, siger forfatter Kim Leine

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere