Hørsholm: Ventetid på plejeboliger eksploderer

I Hørsholm Kommune bliver ventelisten til plejeboliger længere og længere. En dement borger har således ventet 243 dage på en plejebolig, mens ventetiden på en såkaldt somatisk plejebolig indtil videre er 166 dage.

Før sommerferien besluttede Social- og Seniorudvalget at åbne 12 midlertidige pladser for at lette presset på ventelisten, men der står stadig 48 personer i kø til en plejebolig. Derudover kniber det for Hørsholm Kommune med at overholde serviceloven, som forpligter kommunerne til at tilbyde en plejebolig inden for to måneder. Kommunen har i 26 tilfælde overskredet garantien.

- Vi er i en frygtelig situation, og det skal vi have løst, men vi har ikke en god løsning lige nu og her, siger formand for Social- og Seniorudvalget, Thorkild Gruelund, Kons., til Frederiksborg Amts Avis.

I Ældre Sagen i Hørsholm er man rystet over de lange ventetider.

- Det er ganske utilstedeligt og uhørt, at vi igen i Hørsholm skal være kendt for ikke at tage hånd om vores ældre mennesker, der virkelig har behov for støtte og hjælp i form af plejeboliger, siger Kirsten Holmehøj, bestyrelsesmedlem i Ældre Sagen, til avisen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere