Hørsholm-politiker vil kontrollere andre kommuner

Der er rift om plejeboligerne i Hørsholm Kommune. Nu vil formanden for kommunens social- og seniorudvalg se andre kommuner efter i kortene

-Jeg er valgt af borgerne i Hørsholm, og det er deres interesser, jeg varetager. Jeg er ikke valgt af borgere i Skagen eller Skanderborg.

Formanden for Hørsholm Kommunes social- og seniorudvalg, Thorkild Gruelund (Kons.) lægger ikke fingrene imellem, når han beskriver, hvorfor han nu går i kamp for at sikre flere af kommunens plejeboliger til kommunens egne borgere.

Det er nemlig sådan, at cirka 20 procent af  beboerne i plejeboliger i Hørsholm kommer fra andre kommuner. Og ifølge Ugeavisen Hørsholm er han bange for, at andre kommuner ikke stiller nær så høje krav til borgere, der skal i betragtning til en plejebolig - og pludselig får Hørsholms egne ældre svært ved at få et sted.

-Det vil jeg simpelt hen ikke være med til, siger Thorkild Gruelund til TV 2 Lorry.

Problemet er, at en person, der bor i for eksempel Skanderborg godt kan lade sig skrive op til en plejebolig i Hørsholm - for eksempel fordi han har familie i den nordsjællandske kommune, eller han engang har boet der. Og det er så den nuværende hjemkommune, der visiterer og afgør, hvornår han er egnet til en plejebolig. Thorkild Gruelund frygter, at andre kommuner stiller lettere krav, end Hørsholm gør - og det vil han have undersøgt.

-Så må vi få ansat en ekstern visitator, som tager ud til andre kommuner for at vurdere de ældre, der bliver indstillet, forklarer han.

Thorkild Gruelund er klar over, at hans forslag er kontroversielt. Og han ved da heller ikke, om det kan lade sig gøre rent juridisk.

-Jeg er ikke embedsmand, og jeg er heller ikke professor. Jeg er politiker og peger på noget, der ikke funger, siger han og tilføjer:;

-Hvis man er kommunalpolitiker og bange for at få tæsk, så skal man nok finde noget andet at lave.

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lynetteholmen ny tegning

playOverborgmester om Lynetteholm: "Det er en fuldstændig normal demokratisk proces"

20201015-093639-A-1920x1280we

Kredsformand om Rohdes exit: Det rigtige at gå sin vej

20201222-160250-L-1920x1280we

Vil fjerne en tredjedel af parkeringspladser på gaden - kan øjne støtte fra borgerlige

Hedeager og Løkke

Dyb og uforbeholden undskyldning på Facebook: ”Ikke i orden at brænde Lars og Pia af”

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere