Hørsholm-borgmester tordner: Boligskat er noget mærkeligt noget

Det såkaldte knæk i den nye boligskat, som gør at dyrere ejendomme beskattes hårdere, får en drøj medfart af Morten Slotved (K).

- Det er en misundelsesskat.

Sådan lyder det i klar tale fra Hørsholms borgmester, Morten Slotved.

Udmeldingen kommer efter at regeringen i går sammen med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre blev enige om et nyt boligskattesystem, hvor boliger med en værdi på over 7,5 milliarder kroner beskattes med 1,4 procent – mens ejendomme, der er mindre værd slipper med 0,55 procent.

- Jeg synes, det er noget mærkeligt noget, at man skal til at betale mere i skat af sin bolig, bare fordi den er 7,5 millioner kroner værd, siger Morten Slotved.

quote Køber man en bolig til 2 millioner kroner, betaler man årlig skat af sin bolig. Køber man et maleri, betaler man ikke en årlig skat. Det er noget mærkeligt noget

Morten Slotved, Kons., borgmester, Helsingør

Mærkelig opfindelse

Selv om husejerne nu får en sikkerhed, og der er sat punktum for en årelang venten på et nyt boligskattesystem, så er boligskatten ifølge borgmesteren en underlig opfindelse.

- Det er en mærkelig ting, at man betaler skat af en bolig, man en gang har købt. Køber man en bolig til 2 millioner kroner, betaler man årlig skat af sin bolig. Køber man et maleri, betaler man ikke en årlig skat. Det er noget mærkeligt noget, at en ting, vi virkelig har brug for, skal beskattes, siger han.

Cirkusset er slut

Kan du forstå, det kan virke lidt grådigt, at dem der har de dyreste huse også skal have en lavere skat?

- Jeg siger ikke, de skal have en lavere skat, men hvis de også betalte 0,55 procent hele vejen op, så er der rimelighed i skattesatserne. Så vil det svare til det samme, siger Morten Slotved.

Det er særligt beliggenheden i Nordsjælland, der gør ejendommene i området dyre. Og det er, som Morten Slotved formulerer det, umuligt at gøre noget ved. Han glæder sig i det mindste over, at der nu er vished om vilkårene fremover.

- For mig at se er det vigtigt, at husejerne har en sikkerhed. Vi har nu sikret fremover, at boligejerne kender deres skattesatser. Men os konservative er selvfølgelig trætte af det her boligskattecirkus, der har været. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere