Førerløse busser kan være på vej til Hørsholm

​Allerede til efteråret kan der komme til at køre busser uden chauffør i Hørsholm.

Torsdag stemte tre konservative medlemmer af Miljø- og Planlægningsudvalget i Hørsholm for at arbejde videre med selvkørende busser.

Det har længe været på tegnebrættet, men nu er kommunen så langt i processen, at der allerede er planlagt ruter for de selvkørende busser. Før det kan lade sig gøre, skal projektet godkendes af et politisk flertal, det skriver Frederiksborg Amts Avis:

- Der er så stort potentiale i det, og det vil kunne binde vores by sammen på en helt ny måde, ligesom ruterne kan gøres fleksible, så vi kan tage højde for, hvad der sker i området. Jeg mener bestemt, det er fornuftigt at få gang i det her, siger Kristin Arendt, Konservative, der er formand for Miljø- og Planlægningsudvalget til Frederiksborg Amts Avis.

Selvom Venstre var en del af sidste budgetforlig, hvor parterne blev enige om at sætte to millioner af til forsøg med førerløse busser, så holder Venstre igen med at støtte projektet nu. De har i stedet bedt om at få forelagt sagen for kommunalbestyrelsen:

- Vi mener ikke, at busserne er klar til at køre på vejene. De kører kun 10 kilometer i timen, og det er vores opfattelse, at teknologien ikke er klar endnu. Derfor mener vi ikke, at vi skal bruge så mange penge på at afprøve noget, som i virkeligheden burde udvikles færdigt først, siger Anne Ehrenreich, Venstre, der er medlem af Miljø- og Planlægningsudvalget til Frederiksborg Amts Avis.

Albertslund Kommune er også igang med at teste førerløse busser.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere