Flertal vil have førerløse busser til Hørsholm

Et lille flertal i Hørsholm kommunalbestyrelse vil fortsætte forsøgsordning med førerløse busser.

Mandag aften tog kommunalbestyrelsen i Hørsholm stilling til, om de skulle arbejde videre for et projekt med busser uden chauffør. Projektet går ud på at få selvkørende busser i kommunen på en prøveordning for at man i fremtiden kan få de smarte førerløse busser på vejene i Hørsholm.

Et flertal med Konservative, Socialdemokratiet og Radikale Venstre stemte for at fortsætte det forsøgsprojekt, der lige nu kører, og ifølge et af de partier, der stemte for, er det vigtigt at holde fast i det, der kan blive en smart fremtid:

- Teknologien udvikler sig enormt hurtigt, og der er god grund til at holde momentum i denne her mulighed. De førerløse busser har kæmpe potentiale og kan binde byen sammen på en helt ny måde, siger Kristin Arendt fra Konservative til Frederiksborg Amts Avis.  

I budgetaftalen for 2018-2021 er der lagt 2,3 millioner kroner til side til forsøgsprojektet med selvkørende busser, og netop det beløb mener Fritz Reuther, medlem af kommunalbestyrelsen for Venstre, er unødvendigt at bruge, da det slet ikke er kommunens opgave:

- Det er ikke nødvendigt, at Hørsholm Kommune skal sætte 2,3 millioner kroner af, for at det her kan lykkes. Der er andre og større kræfter i gang. Det er ikke kommunens opgave at udvikle denne her teknologi. De penge skal vi bruge til mere nødvendige forhold, siger han til Frederiksborg Amts Avis.   

Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance stemte imod forslaget.

I Albertslund er man også igang med at teste selvkørende busser. Se, hvordan deres testbus ser ud i videoen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Støjværn i Rudersdal

Samme grundejerforening - forskellige støjværn: "Det er jo sundhedsskadeligt"

20200924-161621-5-1920x1279we

Bro-formand kritiserer borgmesters ønske om afskaffelse af brobetaling

Køge Bugt Motorvejen i Greve, trafik

Greve-borgere vil også have del i støjpulje: "Vi kan ikke holde larmen ud"

Bispeengbuen

playNedgravning af Bispeengbuen kastes ind i forhandlinger om trafikaftale

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere