Flertal vil have førerløse busser til Hørsholm

Et lille flertal i Hørsholm kommunalbestyrelse vil fortsætte forsøgsordning med førerløse busser.

Selvkørende busser som den på billedet bliver lige nu testet på DTU. Det er busser som den, Hørsholm forsøger sig med. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen - Ritzau Scanpix

Mandag aften tog kommunalbestyrelsen i Hørsholm stilling til, om de skulle arbejde videre for et projekt med busser uden chauffør. Projektet går ud på at få selvkørende busser i kommunen på en prøveordning for at man i fremtiden kan få de smarte førerløse busser på vejene i Hørsholm.

Læs også Førerløse busser kan være på vej til Hørsholm

Et flertal med Konservative, Socialdemokratiet og Radikale Venstre stemte for at fortsætte det forsøgsprojekt, der lige nu kører, og ifølge et af de partier, der stemte for, er det vigtigt at holde fast i det, der kan blive en smart fremtid:

- Teknologien udvikler sig enormt hurtigt, og der er god grund til at holde momentum i denne her mulighed. De førerløse busser har kæmpe potentiale og kan binde byen sammen på en helt ny måde, siger Kristin Arendt fra Konservative til Frederiksborg Amts Avis.  

Læs også Mand kørt ned af sin egen bil

I budgetaftalen for 2018-2021 er der lagt 2,3 millioner kroner til side til forsøgsprojektet med selvkørende busser, og netop det beløb mener Fritz Reuther, medlem af kommunalbestyrelsen for Venstre, er unødvendigt at bruge, da det slet ikke er kommunens opgave:

- Det er ikke nødvendigt, at Hørsholm Kommune skal sætte 2,3 millioner kroner af, for at det her kan lykkes. Der er andre og større kræfter i gang. Det er ikke kommunens opgave at udvikle denne her teknologi. De penge skal vi bruge til mere nødvendige forhold, siger han til Frederiksborg Amts Avis.   

Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance stemte imod forslaget.

02:24

I Albertslund er man også igang med at teste selvkørende busser. Se, hvordan deres testbus ser ud i videoen. 

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik