Erhvervsmand dømt: Straffes med fængsel og millionbøde

En 60-årig erhvervsmand fra Nordsjælland er blevet dømt for at snyde statskassen for millioner.

Dommen faldt forleden ved Retten i Helsingør. Foto: Nils Meilvang - Ritzau Scanpix

Omfattende skatte- og momsunddragelse har udløst en fængselsdom og en klækkelig millionbøde til en 60-årig erhvervsmand fra Nordsjælland.

Dommen, der forleden faldt ved Retten i Helsingør, lød nærmere bestemt på 2,5 års fængsel og 9,65 millioner kroner i tillægsbøde til den 60-årige.

Det skriver Lokalavisen.dk, der har fået indsigt i dombogen.

Her fremgår det, at den 60-årige blev dømt for skatte- og momsfradragelse for næsten 9,7 millioner kroner ved over flere år og igennem flere virksomheder at have undladt at betale a-skat og moms, ligesom han også aflønnede sine medarbejdere sort.

Læs også Direktør snød med moms og skat for 1,7 millioner

Erkendte sig skyldig

Ifølge Lokalavisen.dk blev den 60-årige dømt for i alt syv forhold. To af disse vedrørte en virksomhed, som havde adresse på Rungsted Torv.

Den 60-årige fik ligeledes frakendt retten til at deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomhed både herhjemme og i udlandet, medmindre han hæfter personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtelser.

Den 60-årige erkendte sig uden forbehold skyldig i alle forholdene. Fra dommen faldt har han ifølge Lokalavisen.dk 14 dage til at betale sit tilgodehavende hos SKAT på 9,3 millioner. Han kan dog ”forvandle” sin bødestraf til 60 dages fængsel, skriver avisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik