Ensom i biffen: Kun ni gæster per film i ny biograf

8,9 gæster. Så mange mennesker har der i gennemsnit siddet foran lærredet per film i Hørsholms fem måneder gamle biograf i Kulturhus Trommen.

8,9 personer kan under ingen omstændigheder dække de udgifter, der er i forbindelse med en forestilling.I alt er der blevet solgt 5728 billetter til de 645 biografforestillinger, der har været i biografens fem første måneder.

Det er mere end de 4675 billetter, Hørsholm Kommune havde forventet. Til gengæld havde kommunen også kun regnet med 140 filmvisninger. Det skriver Frederiksborg Amts Avis. 

quote 8,9 personer kan under ingen omstændigheder dække de udgifter, der er i forbindelse med en forestilling.

Kim Pedersen, Danske Biografers formand

- Vi har haft markant flere forestillinger, men når filmene først er købt, kan man vise filmen lige så mange gange, man ønsker. Vi har valgt, at vi gerne vil have et højt serviceniveau med mange film, og jeg har ingen problemer med, at der så sidder 8-10 mennesker i biografen og ser filmen. Vi lever op til alle forventninger, siger borgmester Morten Slotved (K), der selv var fortaler for biograf-projektet.

Ifølge Danske Biografer, der er en brancheforening for alle biografer i Danmark, var de mere end halvtomme sale dog ikke gået i en kommerciel biograf.

- Det er få gæster. 8,9 personer kan under ingen omstændigheder dække de udgifter, der er i forbindelse med en forestilling. På den måde er det jo fint, at det er en kommunal biograf, og at man har prioriteret at oprette det kulturtilbud, som en biograf er. Men i en kommerciel biograf var det ikke gået, siger Danske Biografers formand Kim Pedersen. 

Det er ikke kun i Hørsholm, man kæmper om kunderne. Flere biografer vælger nu at friste med luksus-stole, se mere i videoen nedenunder. 

Flere steder i hovedstadsområdet opruster biografer for at give biogæsterne en oplevelse ud over det sædvanlige.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

Zoologisk Have

Trods grønt lys: Zoologisk Have og andre kulturoplevelser åbner ikke mandag

20200423-131709-L-1920x1280we

Trods massivt underskud: Dinosauerne indtager Københavns Zoo til foråret

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere