Borgmester vil opkalde bydel efter Blixen

Den verdenskendte forfatter kan blive mindet på en stribe vejnavne i Hørsholm.

Den nye bydel, som skal udvikles på Hospitalsgrunden i Hørsholm, skal muligvis opkaldes efter forfatteren Karen Blixen. For den verdensberømte forfatter er så stærkt et brand, at Hørsholm Kommune nu vil udnytte forfatterens tilknytning til byen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vores største både internationale og nationalt kendte aktiv er Karen Blixen. Det er en forfatter, som favner meget bredt, og selv inde i København har man hørt om Karen Blixen. Derfor kunne det være attraktivt at have en bydel, der var karakteriseret ved brandet Karen Blixen, og det kunne også give noget inspiration til navne til veje og huse, siger borgmester Morten Slotved (K) til Frederiksborg Amts Avis.

Besluttes onsdag

Karen Blixens fødehjem, Rungstedlund, er i dag indrettet som museum. Men fremover kan »Blixenvej«, »Karens Hus« og »Dinesens Gade« altså muligvis blive en realitet på Hospitalsgrunden, hvor kommunen har planer om et stort boligprojekt, der skal danne en hel ny bydel.

Økonomiudvalget skal onsdag tage stilling til, om man vil arbejde videre med navnet. På Blixen Museet afventer man i spænding øonomiudvalgets beslutning, lyder det fra museumsdirektør Catherine Lefebvre.