Bakkede hen over vejarbejder: Bødestraf for dødsulykke

Retten i Helsingør har frifundet 56-årig chauffør for uagtsomt manddrab.

En 56-årig chauffør, som sidste år bakkede hen over en vejarbejder på Helsingørmotorvejen, er ved retten i Helsingør blevet idømt en bøde på 2000 kroner.

Det skriver sn.dk.

Den 47-årige kvindelige vejarbejder, som arbejdede med afstribning af vejen, døde ved uheldet. Ulykken skete den 30. marts sidste år.

Anklagemyndigheden mente, chaufføren skulle frakendes retten til at føre motordrevet køretøj, men det var retten altså ikke enig i.

Chaufføren forklarede blandt andet, at han ikke kunne se nogen på sin monitor, og han forventede ikke, at der opholdt sig personer tæt på lastbilen.

Han fik støtte fra to vidner, som samstemmende fortalte, at kvinden stod ganske tæt ved lastbilens bagende, hvor hun var optaget af at kigge på sin skærm. En handling, som begge vidner anså for uansvarlig, skriver avisen.

Retten frifandt manden for uagtsomt manddrab. I stedet blev han dømt for at bakke uden at sikre sig, at det ikke var til fare for nogen andre.

Men retten mente også, at kvinden havde optrådt med en betydelig grad af uforsigtighed ved at opholde sig så tæt på lastbilen uden at være opmærksom på dens bevægelser.

Den 56-årige chauffør accepterede dommen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Genrebillede

Gymnasie ramt af kæmpetyveri: 120 designerstole forsvandt over weekenden

politi 112 politibil

57-årig mand savnes – nu beder politiet om hjælp

s-tog

Kvinde frifindes for vold - sprøjtede vand på ansatte i DSB

Fartkontrol

Leasingselskab taber kamp om Porsche efter høj fart

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere