Anklage: Læge udstedte 12.000 piller uden tilladelse

En 67-årig læge nægter at have overtrådt loven. Han påstår, at han blot fornyede recepter.

På et år udstedte en 67-årig læge 12.000 doser vanedannende medicin til patienter, selv om han havde mistet retten til at udskrive recepter på afhængighedsskabende medicin.

Det påstår specialanklager Jakob Buch-Jepsen, skriver Ritzau. Anklageren kræver, at lægen bliver idømt en frihedsstraf og får frataget retten til at arbejde som læge og beskæftige sig med patientrelateret virksomhed.

- Det er alt fra afhængighedsskabende brystdråber til ketogan og Stesolid, siger specialanklageren til Ritzau.

Ifølge anklageskriftet blev medicinen udskrevet fra 2014 til 2015, hvor den 67-årige arbejdede som lægevikar og deltidsansat læge forskellige steder i København, Hørsholm og Balling.

Medicinen skal være blevet udstedt i 598 tilfælde, hvor der i alt blev udskrevet 12.000 doser medicin. Lægen nægter sig skyldig.

- Han gør gældende, at der ikke var tale om nye ordinationer. Han har primært bare fornyet recepter. Men vi mener, at det er en ny ordination, lige meget hvad han kalder den. Man skal forhold sige kritisk, hver gang der bliver udskrevet lægemidler, siger Jakob-Buch Jepsen til Ritzau.

I 1996 fraskrev lægen sig frivilligt retten til at udstede afhængighedsskabende medicin. Ifølge Jakob Buch-Jepsen har lægen dog fortalt, at han mente, forbuddet ikke længere var gældende.

I 2010 fik lægen desuden påbud om, at han skulle orientere Sundhedsstyrelsen, hvis han fik et nyt arbejde som læge. Også det er han tiltalt for at have undladt at gøre.

Københavns Byret ventes at afsige dom i sagen mandag. Hvor lang en fængselsstraf Jakob Buch-Jepsen vil kræve, vil han ikke udtale sig om på forhånd.

- Det vil komme frem under proceduren på mandag. Der er fire måneder i strafferammen, det er alt, hvad jeg kan sige, siger senioranklageren til Ritzau.

Domstolene kan fratage læger rettigheden til at praktisere imellem et og fem år eller "indtil videre". Den sidste mulighed bliver brugt i grovere tilfælde, da det betyder, at lægen først kan få prøvet sin sag igen efter fem år.

Jakob Buch-Jepsen kræver, at den 67-årige læge får frataget sin autorisation indtil videre.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

cyklist albertslund 3

36-årig fængslet for narkokørsel efter alvorlig ulykke

knivstikishoej.jpg

Fem mænd dømt for voldsomt overfald på strandvej

overvågningskamera2

Flere kameraer skal øge trygheden i København

politi 112 politibil

18-årig varetægtsfængslet for drabsforsøg i Borup

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere