- Alvorlig økonomisk situation, siger borgmester om kommunes budget

Hørsholm Kommune skal finde besparelser for 32 millioner kroner, og det betyder ringere serviceniveau visse steder, siger borgmester om nyt budget.

Livremmen skal spændes ind i Hørsholm.

Det står klart, efter budgettet er skredet de seneste år i kommunen, der derfor er nødsaget til at finde besparelser på de kommende års budget.

Disse mener kommunen nu at have fundet. Torsdag kunne borgmesteren med et flertal præsentere budgettet frem til 2022.

Med opbakning fra Venstre, Radikale Venstre og Socialdemokraterne kunne kommunens konservative borgmester, Morten Slotved, præsentere et med egne ord "stramt budget", hvor der er fundet varige besparelser på  32 millioner kroner på driften.

- Vi kan se, at økonomien fortsat presses i årene, der kommer og derfor har aftaleparterne vist rettidig omhu og tilpasset budgettet til de kommende års økonomiske situation.

Borgmester Morten Slotved.​
Borgmester Morten Slotved.​
Foto: Hørsholm Kommune

- Det er en alvorlig økonomisk situation, og borgerne vil visse steder opleve et ringere serviceniveau. Men jeg synes, vi har løst opgaven og prioriteret rigtigt, siger borgmester Morten Slotved fra De Konservative i en pressemeddelelse

I budgetaftalen fremgår det dog, at der er fundet nogle penge at investere. Blandt andet etableres der er en specialskole for udfordrede elever, mens der også er penge afsat til cykelstier og forbedring af de fysiske rammer på kommunens skoler.

- Med budgettet for 2019 kommer vi til at spænde livremmen ind, men det er gjort velovervejet og med tanke på, at Hørsholm Kommune fortsat skal være en by med attraktive tilbud til borgerne og attraktiv udvikling for nuværende og kommende generationer, siger borgmester Morten Slotved.

Budgettet behandles og vedtages den 8. oktober.

Udvalgte områder, kommunen foretager  besparelser på:

 
 
Foto: TV2/Lorry