88-årig overfaldet: Takket være Mads er formodet tyv fanget

Tricktyve udgav sig for at samle underskrifter ind til døvstumme i både Lyngby, Hørsholm og Helsingør. Men Mads Christian Frandsen fattede mistanke.

- Det er respekløst at gå og stjæle. Det er tyveri fra uvidende mennesker, eller folk der er venlige. Og det er til at brække sig over. Jeg er så træt af det! 

quote Han kigger flere gange på mit ur, så jeg vidste ret hurtigt, hvad klokken var slået

Mads Christian Frandsen

Sådan lyder meldingen fra Mads Christian Frandsen, der er forarget og vred ovenpå episoden mandag, hvor en 88-årig kvinde blev overfaldet af tricktyve i Helsingør - en episode der endte med, at hun måtte en tur på Hillerød Hospital med hul i hovedet. 

Heldigvis har politiet allerede nu anholdt den mand, som de formoder står bag overfaldet, og det er blandt andet takket være Mads Christian Frandsen, der mødte gerningsmændene samme dag nær Hørsholm Midtpunkt. 

Her bliver Mads Christian Frandsen stoppet af manden, der også her udgiver sig for at være underskriftindsamler.

- Han går med en papirblok af en art, hvor der står noget om donationer og døvstumme. Det er stavet på forrykt dansk, og han kigger flere gange på mit ur, så jeg vidste ret hurtigt, hvad klokken var slået, siger han og fortæller videre:

- Da jeg siger, jeg ikke har nogen kontanter, mumler han ok, og der tænker jeg for alvor, at noget må være galt, da han pludselig kan tale men samler ind for døvstumme. 

Mads Christian Frandsen ringer straks efter til politiet, som beder ham om at sætte efter de formoede tyvekængte.

Det tør han godt, for han dyrker kampsport i sin fritid.

- Så snart jeg kommer ud på gaden igen med min telefon i hånden, så ser jeg, at der ikke kun er én tricktyv men åbenbart flere. Og de skynder sig at gå til en nærliggende parkeringsplads. Jeg går efter, mens jeg har politiet i røret, så jeg kan fortælle, hvordan bilen ser ud, hvad der står på nummerpladen, og i hvilken retning de kører, fortæller han. 

Tricktyverier i hovedstaden

Bilen - en mørkeblå BMW med udenlandsk nummerplade - kører mod nord, så Mads Christian Frandsen er sikker på, at der er tale om de samme gerningsmænd, der senere overfalder en 88-årig kvinde i Helsingør. 

quote De kørte i en specifik bil med udenlandsk registreringsnummer, og det kastede vi rundt til vores patruljer

 Palle Jørgensen, politikommissær

Her udgiver tyven sig også for at være en underskriftindsamler for døvstumme, men da kvinden vil give ham  200 kroner, vil han tilsyneladende have mere. 

I hvertfald griber han ud efter pengepungen, og da et øjenvidne forsøger at stoppe røveriet, skubber han så hårdt til den ældre dame, at hun vælter og slår baghovedet ind i en mur. 

Nordsjællands Politi anholder hurtigt samme dag to mænd, som formodes at stå bag røveriet. Det er nemlig dem, som Mads Frandsen har set i Hørsholm. 

- I Hørsholm var der en årvågen borger, der bemærkede de her personer. De kørte i en specifik bil med udenlandsk registreringsnummer, og det kastede vi rundt til vores patruljer. De så bilen nede i Helsingør i forbindelse med det her røveriforsøg, fortæller politikommissær Palle Jørgensen til TV 2 Lorry. 

De to anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling tirsdag.

Takket være Mads Christian Frandsens signalement har poltiet allerede stoppet de to formoede tricktyve. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

nabohjælp

Historisk lavt antal indbrud og tyverier: Sådan ser det ud i din kommune

20180802-143300-2-1920x1333we

Genåbning giver affald: "Vi har brug for jeres hjælp"

Artikelfoto01

playIdrætsklub starter 'rollator-træning' og skaber livsglæde: "Det kan redde en hel dag"

3

playHelga og Lars sælger Valby-villa for at bygge drømmehus på 43 kvadratmeter

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere