Tog-rude smadret af stenkastere

En stenkaster smadrede i dag en rude i en togdør og forsinkede et helt tog fyldt med mennesker på vej på arbejde og i skole.

Ved Høje Taastrup Station smadrede en stenkaster fredag morgen en rude på et regionaltog på vej fra Kalundborg til Østerport.

Ruden sad i en tog-dør, og selvom det kun var det yderste lag af en dobbeltrude, der gik i stykker, betød det alligevel, at toget måtte forsætte sin tur mod København med kun 40 kilometer i timen, hvorfor toget blev en del forsinket.  

Normalt når en yderrude går i stykker, kan togføreren rette det med film. Denne gang var den smadrede rude dog på den side af toget, der vendte væk fra perronen, og derfor måtte toget i stedet sætte farten gevaldigt ned.

Det er hverken nyt eller unormalt, at der er nogle, der kaster sten efter tog, så togene får skader, oplyser DSB. Det sker flere gange om året, oplyser DSB's pressevagt. I år er der indtil videre registreret tre tilfælde i år på fjern- og regionaltog i hele landet. I 2017 var det fem tilfælde og i 2016 fire tilfælde.

Det skal ses i forhold til, at DSB har 500 tog kørende i hele landet næsten i døgndrift, understreger DSB's pressevagt.

Men hver gang en rude smadres, skal toget på værksted. Da det er særlige ruder, som ikke kan splintre, er det en større udgift for DSB, end hvis det blot havde været en almindelig rude.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Borgmestre i fælles kamp

Tre borgmestre i fælles kamp for manglende motorvej

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

Høje-Taastrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere