Taastrupgaard: Helt urealistisk at nå politikeres ghettomål

Der må maksimalt være 40 procent almene familieboliger i de såkaldt hårde ghettoer, er flertal enige om.

Foto: Malene Anthony Nielsen / Scanpix

Det er helt urealistisk at bringe andelen af almene familieboliger i bebyggelsen Taastrupgaard i Taastrup ned under 40 procent inden 2030.

Det vurderer udviklingskoordinator i området Gert Korvig, efter at regeringen, DF, S og SF har sat de 40 procent som et mål i deres bestræbelser på at gøre Danmark fri for ghettoer i 2030.

Taastrupgaard er et af de boligområder, der har stået på ghettolisten i fire år. Og dermed er området et af dem, som politikerne betegner som en "hård ghetto". Men der er faktisk allerede sat store udviklingsplaner i gang, fortæller Gert Korvig. 

Læs også Seks ud af otte nye ghettoområder ligger i hovedstadsområdet

Taastrupgaard har for to år siden besluttet at rive et stort antal boliger ned. Men planen er at bygge et børnekulturhus, der blandt andet skal huse en skole, i stedet. Og dermed ændrer det ikke ved andelen af almene familieboliger.

- Så er der godt nok 188 færre lejemål. Men der vil stadig være 100 procent almene familieboliger tilbage, forklarer Korvig. 

Her ses Taastrupgaard fra oven Foto: Søren Bidstrup - Scanpix

Erfaringen fra Taastrupgård er i øvrigt, at det tager mange år at rive boliger ned. De familier, der bor i lejlighederne skal nemlig genhuses andre steder, forklarer Korvig.

Han slår en latter op ved spørgsmålet om, hvornår Taastrupgaard realistisk set kan være nede på 40 procent almene familieboliger.

- Det er jo helt absurd at forestille sig, at man kan nå det. Jeg ved ikke, hvordan det skulle kunne lade sig gøre. 

Læs også Max 40 procent almene familieboliger i ghettoområder

/ritzau/Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik