Taastrup får Danmarks første robotunderviser

Teknologisk Institut i Taastrup tager nu robotten Pepper i brug, når de underviser kursister.

Kursister der tager efteruddannelse på Teknologisk Institut i Taastrup vil fremover have muligheden for at møde den menneskelignende robot Pepper. 

Den skal give kursisterne en forsmag på, hvordan mennesker og intelligente robotter i fremtiden vil arbejde tættere sammen.

Ifølge Teknologisk Institut vil kunstig intelligens nemlig revolutionere vores arbejdsmarked i de næste år.

- Mange jobfunktioner og virksomheder vil forsvinde - og nye vil opstå. Med Pepper vil vores kursister som de første få mulighed for at opleve fremtidens intelligente teknologier, sicer Janice Dyrlund Høst, der er centerchef i Uddannelse, Teknologisk Institut.

Skal kommunikere med robotten

Robotten Pepper er designet til at kommunikere med mennesker og kan læse følelser ud fra analyse af ansigtsudtryk og tonefald. Og så kan den genkende ansigter, tale, høre og selv bevæge sig rundt.

Og det er netop derfor, at det er den robot, Teknologisk Institut har valgt at trække ind i undervisningen. Den skal nemlig lære kursisterne, hvordan man kommunikerer med robotter, og hvordan robotter kan bruges, når en virksomhed skal moderniseres.

- Med Pepper får vores kursister mulighed for at få indblik i, hvordan vi som medarbejdere rent menneskeligt reagerer, når vi står overfor kunstig intelligens, siger Nana Juul der er ledelseskonsulent i Teknologisk Institut.

Udover at skulle lære instituttets kursister at kommunikere med en robot, så vil Pepper også indgå i kurser med programmering og kodning.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Høje-Taastrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere