Så skete det: Sundhedsskadelig svømmehal lukker

I første omgang blev Taastrup Svømmehal kun delvist lukket efter massive problemer med indeklimaet. Nu lukker den helt for en periode.

Høje-Taastrup Kommune tager nu konsekvensen af de massive problemer med indeklimaet i Taastrup Svømmehal og lukker svømmehallen helt frem til den 19. marts.

Det skriver sn.dk.

quote Det er for ustabilt til, at vi kan fortsætte på denne måde, indeklimaet skal være i orden både af hensyn til personale og brugere. Derfor tager vi nu konsekvensen og lukker helt.

Jørgen Lerhard, Direktør, Høje-Taastrup Kommune

Svømmehallen lukkes på baggrund af en rapport fra Teknologisk Institut, der viser, at indeklimaet i Svømmehallen har været sundhedsskadeligt.

Ifølge rapporten, der stammer fra december måned 2017, lyder det, at væsentlige fejl og mangler ved vandbehandlingsanlægget kan udgøre en sundhedsmæssig risiko for badegæsterne.

- Det er for ustabilt til, at vi kan fortsætte på denne måde, indeklimaet skal være i orden både af hensyn til personale og brugere. Derfor tager vi nu konsekvensen og lukker helt, indtil ventilationsanlægget er bragt i orden, siger direktør i Høje-Taastrup Kommune Jørgen Lerhard til sn.dk.

Han tilføjer:

- Vi regner med, at udskiftningen af ventilationen vil skabe et acceptabelt indeklima her og nu, men vi vil efterfølgende se på blandt andet vandbehandlingsanlægget for at sikre, at vi også på lang sigt har en optimalt fungerende svømmehal.

quote Det er de værste indeklimaproblemer, vi nogensinde har set.

Ken Patrick Petersson, Afdelingsformand, FOA 1

Medarbejderne blev syge

Fagforeningen FOA oplyser, at tre medarbejdere var så ramt af det dårlige indeklima, at de blev henvist til udredning og behandling på Bispebjerg Hospital.

I første omgang blev svømmehallen dog kun lukket delvist, til trods for de massive problemer.

- Det er de værste indeklimaproblemer, vi nogensinde har set, sagde Ken Patrick Petersson, afdelingsformand i FOA 1, som organiserer området, til Roskilde Dagblad efter offentliggørelsen af rapporten.

I mellemtiden henvises badegæster til Fløng Svømmehal, som i perioden frem til den 19. marts vil blive udvidet - særligt i weekenden.

De vil fremgå af Fløng Svømmehals hjemmeside: taastrupsv.dk/floeng-svoemmehal, hvornår svømmehallen holder åbent.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

Høje-Taastrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere