Så skete det: Sundhedsskadelig svømmehal lukker

I første omgang blev Taastrup Svømmehal kun delvist lukket efter massive problemer med indeklimaet. Nu lukker den helt for en periode.

Foto: Sara Gangsted - Scanpix

Høje-Taastrup Kommune tager nu konsekvensen af de massive problemer med indeklimaet i Taastrup Svømmehal og lukker svømmehallen helt frem til den 19. marts.

Det skriver sn.dk.

Det er for ustabilt til, at vi kan fortsætte på denne måde, indeklimaet skal være i orden både af hensyn til personale og brugere. Derfor tager vi nu konsekvensen og lukker helt.

Jørgen Lerhard, Direktør, Høje-Taastrup Kommune

Svømmehallen lukkes på baggrund af en rapport fra Teknologisk Institut, der viser, at indeklimaet i Svømmehallen har været sundhedsskadeligt.

Ifølge rapporten, der stammer fra december måned 2017, lyder det, at væsentlige fejl og mangler ved vandbehandlingsanlægget kan udgøre en sundhedsmæssig risiko for badegæsterne.

- Det er for ustabilt til, at vi kan fortsætte på denne måde, indeklimaet skal være i orden både af hensyn til personale og brugere. Derfor tager vi nu konsekvensen og lukker helt, indtil ventilationsanlægget er bragt i orden, siger direktør i Høje-Taastrup Kommune Jørgen Lerhard til sn.dk.

Læs også Dårligt indeklima lukker svømmehal: Personalet bliver syge

Han tilføjer:

- Vi regner med, at udskiftningen af ventilationen vil skabe et acceptabelt indeklima her og nu, men vi vil efterfølgende se på blandt andet vandbehandlingsanlægget for at sikre, at vi også på lang sigt har en optimalt fungerende svømmehal.

Det er de værste indeklimaproblemer, vi nogensinde har set.

Ken Patrick Petersson, Afdelingsformand, FOA 1

Medarbejderne blev syge

Fagforeningen FOA oplyser, at tre medarbejdere var så ramt af det dårlige indeklima, at de blev henvist til udredning og behandling på Bispebjerg Hospital.

I første omgang blev svømmehallen dog kun lukket delvist, til trods for de massive problemer.

- Det er de værste indeklimaproblemer, vi nogensinde har set, sagde Ken Patrick Petersson, afdelingsformand i FOA 1, som organiserer området, til Roskilde Dagblad efter offentliggørelsen af rapporten.

Læs også Unik svømmehal erstatter Papirøen: Se tegningerne her

I mellemtiden henvises badegæster til Fløng Svømmehal, som i perioden frem til den 19. marts vil blive udvidet - særligt i weekenden.

De vil fremgå af Fløng Svømmehals hjemmeside: taastrupsv.dk/floeng-svoemmehal, hvornår svømmehallen holder åbent.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik