Rekordmange i alkoholbehandling i Taastrup

Ambulant Blå Kors-center har aldrig haft så mange klienter før.

Blå Kors ser det som noget positivt, at så mange har valgt at søge hjælp. Foto: Bjarke Bo Olsen - Scanpix

Der er run på det behandlingscenter for alkoholmisbrugere, som organisationen Blå Kors driver i Taastrup. I juni nåede centeret op på at have over 200 mennesker i behandling, og det er aldrig sket før.

Alligevel ser Blå Kors positive elementer i det høje antal. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

- Selvom det er trist, at behovet er så stort, så er det faktisk en god historie, at vi har rekordmange i behandling. Alkoholafhængighed er en kolossal belastning både for den drikkende og for de pårørende. Derfor er det positivt, at flere vælger at gøre noget ved deres problem og beder om hjælp til behandling," siger Lars Utzon, der er souschef på Blå Kors Behandlingscenter Taastrup.

Samtidig gør Blå Kors opmærksom på, at det stigende antal klienter ikke nødvendigvis hænger sammen med et generelt højere alkoholforbrug i området.

- Vi ser en tendens til at flere søger behandling, men derudover er vi selv blevet meget bedre til at forebygge, at folk dropper ud af behandlingen før tid. Dels ved at planlægge vores tilbud, så de passer bedre ind i folks hverdag, og så er vi meget opmærksomme på at kontakte folk, hvis de ikke dukker op til behandling, forklarer Lars Utzon i pressemeddelelsen.

Blå Kors

Blå Kors er en kirkeligt funderet organisation.

Og hvor der i organisationens start var fokus kun på alkohol, så arbejder den i dag bredere med sigte på at hjæpe folk i nød. Det gælder stadig i forhold til alkoholproblemer, men hjemløse og andre socialt udsatte kan også få hjælp hos Blå Kors.

Organiationen har 540 medarbejdere og får dertil hjæp fra mere end 3000 frivillige.
Blå Kors driver blandt andet 11 væresteder, ni bo- og behandlingstilbud, syv hjem til hjemløse. 

Blå Kors påpeger også, at der  ligger en kæmpe genvisnt for pårørende og ikke mindst børn, når folk med et alkoholproblem vælger at søge hjælp.

Centeret ligger på Jernbane Allé i Taastrup, og det er gratis at benytte sig af behandlingen, ligesom man ikke skal have en henvisning fra for eksempel læge eller kommune for at få hjælp.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik