Rekordmange i alkoholbehandling i Taastrup

Ambulant Blå Kors-center har aldrig haft så mange klienter før.

Der er run på det behandlingscenter for alkoholmisbrugere, som organisationen Blå Kors driver i Taastrup. I juni nåede centeret op på at have over 200 mennesker i behandling, og det er aldrig sket før.

Alligevel ser Blå Kors positive elementer i det høje antal. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

- Selvom det er trist, at behovet er så stort, så er det faktisk en god historie, at vi har rekordmange i behandling. Alkoholafhængighed er en kolossal belastning både for den drikkende og for de pårørende. Derfor er det positivt, at flere vælger at gøre noget ved deres problem og beder om hjælp til behandling," siger Lars Utzon, der er souschef på Blå Kors Behandlingscenter Taastrup.

Samtidig gør Blå Kors opmærksom på, at det stigende antal klienter ikke nødvendigvis hænger sammen med et generelt højere alkoholforbrug i området.

- Vi ser en tendens til at flere søger behandling, men derudover er vi selv blevet meget bedre til at forebygge, at folk dropper ud af behandlingen før tid. Dels ved at planlægge vores tilbud, så de passer bedre ind i folks hverdag, og så er vi meget opmærksomme på at kontakte folk, hvis de ikke dukker op til behandling, forklarer Lars Utzon i pressemeddelelsen.

Blå Kors

Blå Kors påpeger også, at der  ligger en kæmpe genvisnt for pårørende og ikke mindst børn, når folk med et alkoholproblem vælger at søge hjælp.

Centeret ligger på Jernbane Allé i Taastrup, og det er gratis at benytte sig af behandlingen, ligesom man ikke skal have en henvisning fra for eksempel læge eller kommune for at få hjælp.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Breaking
20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

sabb

Skruppelløse folk hugger donationer til udsatte - resterne bliver smidt på fortovet

Mangel på servicehunde

playMangel på servicehunde rammer Mathias: "Jeg frygter, at hunden ikke kommer"

Høje-Taastrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere