Rejsegilde på verdens største gokarthal

Byggeriet af den største indendørs gokarthal i verden tager form langs Roskildevej. Torsdag var der rejsegilde.

Der er gang i noget stort på en mark ved Høje Taastrup, hvor et fremtidigt pilgrimsmål for motorsportsentusiaster skyder op af en brakliggende mark.

Med et køreareal på over 10.000 kvadratmeter og derudover administrationsbygning, tilstødende restaurant og et konferencecenter er det intet mindre end verdens største gokarthal, der er under opførelse i krydset mellem Roskildevej og Bondehøjvej i Høje Taastrup.

Torsdag kunne fremmødte interessenter fejre rejsegilde på byggeriet, hvis 75 meter brede spær i limtræ nu står rejst.

Udsigten til et kommende vartegn vækker glæder hos kommunens borgmester, Michael Ziegler (K).

- Det bliver et fantastisk aktivitetscenter, hvor mange mennesker vil komme til Høje Taastrup, og det sætter os på landkortet. Det er fint, men mindst lige så begejstret er jeg over, at det kan være med til at sætte gang i udviklingen i området, siger han til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Vi tror på, at aktivitetscenter kan tiltrække det næste, så området omkring Roskildevej kan udvikle sig til et sted med en masse regionale fritidsaktiviteter af forskellig karakter.

Visualisering af gokarthallen, som den kommer til at se ud færdigbygget.
Visualisering af gokarthallen, som den kommer til at se ud færdigbygget.
Foto: Dreyer Arkitekter, Aarhus

Gokartcenteret får navnet Racehall CPH, og bag foretagendet står – surprise, surprise – firmaet Racehall.

Racehall ejer allerede Nordeuropas største indendørs gokartbane, der ligger i Aarhus. Men den hal får i den grad baghjul størrelsesmæssigt af den kommende i Høje Taastrup, der bliver 33 procent større end den i Aarhus.

Racehall CPH forventer at åbne i starten af 2020. Og til den tid skal borgmester Michael Ziegler selv ud og prøve kræfter med gokarts.

- Det kan jeg love dig for, at jeg skal. Jeg kan nærmest ikke vente, siger han.

Sådan så byggeriet ud tilbage i januar 2019.