Politi: Stor brand i børnehave kan være påsat

Høje-Taastrup Kommune hyrede vagter for at beskytte personale mod vrede forældre efter krænkelse. Ifølge politiet kan branden være påsat.

Børnehaven, hvor en mand har tilstået flere overgreb på børn, er nu brændt ned Foto: Steven Knap / Droto.dk

Brandteknikere ventes onsdag at undersøge børnehaven Taastruphøj for at få fastslået, om der er tale om en påsat brand eller ej, oplyser politiet.

Det er politiets afdeling for personfarlig kriminalitet, som har overtaget sagen i Københavns Vestegns Politi. 

Læs også Efter misbrugssag: Nu er børnehaven brændt ned til grunden

- Det er sædvanen i sager om omfattende brande og om brande, som kan være påsatte, siger vagtchef Søren Enemark onsdag formiddag.

- Vi kan ikke udelukke, at det her er en påsat brand, tilføjer han.

Såvel politikredsens egne kriminalteknikere som specialister fra Rigspolitiet er tilkaldt for at få afdækket årsagen til flammerne.

Vi kan ikke udelukke, at det her er en påsat brand

Søren Enemark, vagtchef hos Københavns Politi

Det var lige før midnat natten til onsdag, at der blev slået alarm om ilden ved institutionen, som netop nu er plaget af uro.

Flere forældre var vrede over, at en 14-årig dreng i praktik i Taastruphøj havde krænket fem piger.

På grund af hensynet til de ansattes sikkerhed besluttede kommunen at sætte vagt ved børnehaven, oplyser borgmester Michael Ziegler, Kons. fra Høje-Taastrup Kommune. 

Læs også Kommune hyrede vagter for at sikre personale: Nu er børnehave brændt

- Der stod vagt foran børnehaven tirsdag på grund af den meget kedelige sag med overgrebene. Der var brug for at tage hånd om vores personales sikkerhed, efter nogle forældre reagerede relativt vredt mod dem, efter det der er sket, siger borgmesteren til TV 2 Lorry. 

00:39

Natten til onsdag brændte børnehaven i Høje-Taastrup ned. Politiet afviser ikke, at branden kan være påsat Foto: Steven Knap / Droto.dk

Luk video

Det var i sidste uge, at sagen om krænkelserne blev opdaget - ikke af personalet, men af forældre til et af børnene.

Straks derefter blev drengen konfronteret med oplysningen. Her erkendte han angiveligt at have kysset piger og befølt dem uden på tøjet. Da han er under den kriminelle lavalder, er det ikke politiet, men de sociale myndigheder, som nu håndterer sagen.

Den 14-årige beskrives som skoletræt. Han var derfor i praktik i børnehaven. Meningen var, at opholdet skulle vare i et halvt års tid. 

Læs også Rystede mødre efter overgrebssag i børnehave: Forfærdeligt!

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik