Politi søger to tankstation-røvere: "Vi ved, hvem I er - og vi leder efter jer"

Gennem en længere periode har en gruppe unge personer terroriseret en tankstation i Taastrup. Nu er to personer varetægtsfængslet - og politiet ved, hvem yderligere to personer er.

Flere unge har gennem en længere periode fra juni måned og til nu begået gentagende butikstyverier mod en Circle K tankstation i Taastrup.

Tyverierne har over tid udviklet sig til røverier og siden også til trusler mod de ansatte.

Nu er to af gerningsmændene anholdt og varetægtsfængslet i fire uger. Det oplyser senioranklager hos Københavns Vestegns Politi, Danni Richter, til TV 2 Lorry. 

- De her forhold er sket over en længere periode fra juni måned og frem til nu, siger Danni Richter og uddyber, hvordan det er endt med pågribelse af to af gerningsmændene:

- Vi har indhentet videoovervågning og forklaringer fra de ansatte på tankstationen, der er blevet truet. Så det er ved gennemgang af overvågninger og forklaringer fra vidner.

quote Det er sådan, at når man er varetægtsfængslet for røveri og vidnetrusler, så er strafferammen er indtil otte år, og ved røveri er strafferammen op til seks år

Danni Richter, senioranklager ved Københavns Vestegns Politi

Ved grundlovsforhøret blev dørene lukket, og derfor er det sparsomt med detaljer omkring de konkrete hændelser, som kan være kommet frem her.

Alligevel kan anklageren ud fra sigtelserne forklare baggrunden.

- Det starter som det, der nok vil kaldes butikstyveri. Og det udvikler sig så til røveri. Ved en hændelse har personalet blandet sig, og så er de blevet truet med vold, hvis de gav oplysninger til politiet, siger senioranklageren. 

Høj strafferamme - og flere gerningsmænd i sigte

Ved røverierne har der ikke været gjort brug af våben, men anklagerne er stadigvæk alvorlige, fastslår Danni Richter.

- Det er sådan, at når man er varetægtsfængslet for røveri og vidnetrusler, så er strafferammen er indtil otte år, og ved røveri er strafferammen op til seks år, siger han.

quote Vi ved, hvem de to øvrige er.

Claus Buhr, presseansvarlig, Københavns Vestegns Politi

Københavns Vestegns Politi har fortsat flere gerningsmænd i kikkerten - og ifølge Claus Buhr, der er presseansvarlig i politikredsen, ved de, hvem de er.

- Vi ved, hvem de to øvrige er. Vi opfordrer dem til at melde sig selv, men vi leder aktivt efter dem. Vi ved, hvem de er, gentager Claus Buhr til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Brand på nørrebrogade

Slikbutik i flammer: Politi undersøger sammenhæng med brand i rockerborg

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

Neon Hovedbanegården

Alarm afblæst: Hovedbanegården blev evakueret

Høje-Taastrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere