Nye regler tvinger lokalradio til at lukke efter 30 år

Når de nye regler for ikke-kommerciel lokalradio træder i kraft efter nytår, kommer det til at gå ud over de helt små stationer.

I det nye år træder folketingets nye krav for tilskud til ikke-kommerciel lokalradio i kraft. Fra d. 1. Januar skal radiostationerne levere mindst en times taleradio og 15 timers nyproduceret indhold om ugen for at komme i betragtning til tilskud.

quote Det har været 30 fantastiske år, men det er slut nu.

John Andersen, Sengeløse Lokalradio

Tilskuddet til lokale radiostationer er 130.000 kroner om året. De penge skal radiostationerne arbejde hårdere for at få fat på i 2018. Én af de lokale radiostationer, der må dreje nøglen om efter nytår, er Sengeløse Lokalradio. 

Siden slutningen af firserne har de sendt liveradio hver lørdag, men i det nye år kommer lytterne ikke til at kunne tune ind på 89,2Mhz for at lytte til lokalradio. Det kan de ikke klare på frivillig basis, og det er til stor ærgelse for John Andersen, der har været på radioen siden dens begyndelse: 

- Det har været 30 fantastiske år, men det er slut nu. Vi kan godt klare den ene times snakkeradio. Det er ikke noget problem. Men vi kan ikke klare, at vi skal sidde her tre gange så meget som nu, for det har vi ikke folk til.

Fra årsskiftet er Sengeløse Radio fortid. Årsagen er nye krav til indhold og sendeflade

Frivillige redder station i Hvidovre

Én af de stationer, der overlever årsskiftet, er Hvidovre Nærradio.

Som en af Danmarks ældste lokalradiostationer har de opbygget en frivillig arbejdsstyrke på 14 mand. Og med et tilskud fra Hvidovre kommune kan de leve op til de nye strenge krav. 

Men selvom Jan Nørregren, der er leder og eneste fastansatte på Hvidovre Nærradio fortsætter med at sende i 2018, så nærer han sympati med de stationer, der ikke kan klare folketingets krav:

- Selvfølgelig skal vi respektere de krav, der er for den form for lokalradio. Jeg synes bare, det er kulturen, der ryger af hekkenfeldt til, hvis ikke de små får en chance, siger han.

Lokalradiokanaler i TV 2 Lorrys sendeområde:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Greve Svømmehal

Vestegnen får ny svømmehal til 130 millioner kroner

Verdens største vikingeskib bliver sat op på Nationalmuseet

playVerdens længste vikingeskib er tilbage efter togt

franciskarosekilde

playKøbenhavns Kommune vil skrue ned for nattelivet med færre bevillinger efter midnat

Køge Kyst_Foto_Michael Levin 2020 (1)

Skal din kommune have årets arkitekturborgmester?

Høje-Taastrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere