Ny Lorry+ serie følger vild udvikling i Hedehusene

Indbyggertallet i Hedehusene vil vokse fra 12.000 til 20.000 når en ny bydel står færdig. Et tv-hold har i et år fulgt udviklingen.

01:08

Hedehusene i Høje Taastrup Kommune har i mange år levet sin egen stille tilværelse, men det er slut nu. Over 20 år skal den nye bydel NærHeden etableres med 3000 boliger, en skole skabt med inspiration fra LEGO, daginstitutioner, indkøbsmuligheder, byhave, fælleskøkken og et springcenter, der allerede står klar. Planen for området har vundet en international pris og TV 2 Lorry har været med fra begyndelsen.

I et år har et tv-hold fulgt processen og over to programmer med titlen ”NærHeden – 8000 flytter ind” kan du følge arbejdet med at få en ny lille by til at skyde op. Vi møder de nye beboere. Vi møder arkitekten med visionen og projektdirektør Ole Møller, der skal føre den ud i livet. Og så møder vi ikke mindst borgmester Michael Ziegler, der kalder projektet sit hjertebarn. Han har i årevis arbejdet for at skabe et nyt og moderne Hedehusene. En by, der med lidt held, skal lokke gode skatteborgere væk fra hovedstaden og ud til natur og nybyggeri.

- Ideen er, at bygge en spændende by som også kan være med til at give noget kvalitet til det eksisterende Hedehusene. Være med til at rette op på nogle eksisterende balancer, fordi vi jo har lidt sociale udfordringer i vores kommune. Derfor er det også vigtigt, at vi har noget i den anden vægtskål, der kan trække kommunen opad, siger borgmester Michael Ziegler i programmet.

I første episode af ”NærHeden – 8000 flytter ind” møder vi ejendomsmægler Rasmus Mørch, som tilbage i november 2016, står overfor en udfordring. Han skal nemlig sørge for, at sælge mindst 13 boliger inden byggeriet af boligområdet Solrækkerne kan gå i gang. Men huse er der ingen af endnu, så boligdrømme skal blomstre op af vinterkold jord på det, der, ind til videre, bare er nedlagt en industrigrund og en bar mark. 

- Når man ikke kan mærke køkkenlåger og bordpladen, så er det en drøm som man skal købe, siger Rasmus Mørch.

Rosa Væggemose er solgt. Hun var den første, der skrev under på en slutseddel i Solrækkerne.

- Jeg stod i kø i to timer for at få det rigtige. Det er simpelthen så dejligt. Jeg glæder mig bare så meget. Jeg er flyttet inde fra København af for at få noget frisk luft, fortæller hun i 1. episode.

Se ”NærHeden – 8000 flytter ind” første gang i aften klokken 19.55 og igen klokken 21.45 på Lorry+.

Du kan også live-streame på tv2lorry.dk/live eller se programmet når det passer dig her

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik