Nu reagerer busselskabet på vanvids-video: "Sikkerhed går frem for alt andet"

TV 2 Lorry har talt med Movia og Nobina, som driver linje 40E, hvor en chauffør i går læste i et blad under kørslen og blev fanget på video.

00:09

"Nobina tager skarpt afstand fra den pågældende chaufførs opførsel. Det er utvetydigt, både i chaufføruddannelsen og i vores løbende dialog med vore chauffører, at agtpågivenhed og sikkerhed går frem for alt andet i jobbet som chauffør." 

Movia kundeservice vil behandle sagen, men der ville gå lang tid, da de har så mange klager.

Jesper Poulsen

Sådan lyder det tirsdag eftermiddag i en mail til TV 2 Lorry, fra selskabet Nobina, som har ansvaret for drift og chauffører på den buslinje, hvor den 17-årige Simone Poulsen mandag optog en video af buschaufføren, som sad og læste i et blad under kørslen. 

Læs også Vanvid på video: Buschauffør læser under kørsel på trafikeret vej

En video som hun og hendes far, Jesper Poulsen, valgte at dele på Facebook. 

"Fy for pokker - og Movia kundeservice vil behandle sagen, men der ville gå lang tid, da de har så mange klager," skriver Jesper Poulsen blandt andet i sit opslag, som også blev delt med TV 2 Lorry. 

Den pågældende chauffør er nu ikke længere ansat hos Nobina.

Niels Peter Nielsen, administrerende direktør, Nobina

Det er Movia, der har hyret Nobina ind som operatør af linje 40E, som er Simone Poulsens daglige buslinje til og fra sin skole. 

Efter TV 2 Lorry har taget sagen op, har Nobinas administrerende direktør, Niels Peter Nielsen, reageret på sagen: 

"Situationer, som denne, følger vi op på med det samme via dialog med chaufføren, understøttet af videooptagelser fra bussen. Den pågældende chauffør er nu ikke længere ansat hos Nobina." 
 

03:52

Se indslaget fra nyhederne 19:30 her.

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik