Nordens største: Nu åbner det nye grønttorv

Det, der startede som et lille marked i 1300-tallet i Københavns Indre By, er nu et gigantisk foretagende i Taastrup. I dag er der indvielse.

Der blev tyvstartet allerede 4. april - men fra i dag er det officielt - hovedstadsområdets grønttorv ligger i Taastrup og hedder Copenhagen Markets. Med sine 67.000 kvadratmeter under tag er det Nordens største.

Da grønttorvet lå i Københavns Indre By, var det hestekærrer, der transporterede varerne. Siden hen blev der brug for mere plads - man flyttede til Israels Plads - siden til Valby og altså nu til Taastrup, hvor gigantiske lastbiler kører til og fra  det hypermoderne marked med frugt og grønt til store dele af landet.

Hele området køles ned, så frugt og grønt holdes frisk - og den varme, der opstår ved nedkølingen kommer de lokale beboere til gavn - den ender nemlig som fjernvarme.

Dagens åbning sker klokken 13, hvor det bliver administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup, der får æren af at klippe snoren over.  Derefter byder direktør Jens Faarup velkommen til Copenhagen Markets, mens borgmester Michael Ziegler kommer for at byde hele den store forretning velkommen til Høje Taastrup Kommune.

Få et lille kig ind hos de handlende på det nye grønttorv.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Høje-Taastrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere